fbpx
Skip to main content

Saradnja EPS i MUP na suzbijanju korupcije: Uhapšeno dvoje zaposlenih zbog primanja mita

Uspešna akcija MUP-a

U saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, policija je zbog primanja mita uhapsila šefa Službe za prijem i kontrolu mernih mesta EPS Distribucije u ED Jagodina i zaposlenu na poziciji referenta u Svilajncu u ogranku EPS Snabdevanje.

Dvoje uhapšenih su od jednog građanina uzeli novac da bi mu protivzakonito odložili isključenje električne energije zbog neovlašćene potrošnje i da bi mu umanjili iznos računa za ukradenu struju.

JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, policijskim službenicima Odeljenja za borbu protiv korupcije, Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu i Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije na izuzetnoj saradnji.

EPS nastavlja kontinuiranu kontrolu radi suzbijanja krađe električne energije. Posebna pažnja posvećena i sprečavanju zloupotreba i korupcije i otkrivanju zaposlenih koji učestvuju u neovlašćenoj potrošnji. Formiranjem nove službe pri Sektoru za podršku garantovanom snabdevanju značajno je pojačana kontrola neovlašćene potrošnje električne energije. Rezultat stalnih kontrola je oko 3.500 otkrivenih slučajeva krađe električne energije u prvoj polovini 2018. godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd