Skip to main content
Vladimir Šaranović

Šaranović imao dojavu šta mu se sprema, pa pobegao? Malo je falilo da se opsada završi HAPŠENJEM

Foto: SD/ilustracija
Detalji drame kad je policija upala u zgradu u kojoj je stanovao Šaranović

Vladimir Šaranović (40), osumnjičen za ubistvo advokata Vladimira Zreleca u decembru 2015. godine, navodno je imao dojavu da mu se sprema hapšenje. Zbog toga je u poslednjem trenutku pobegao policiji, koja je u utorak uveče upala u zgradu na Kanarevom brdu u kojoj je Šaranović stanovao sa porodicom.

Prema rečima njihovog izvora, Šaranović je nedavno došao u Srbiju iz inostranstva.

- On je nakon ubistva Zreleca otišao iz Srbije, jedno vreme se skrivao u Austriji i Crnoj Gori, a nedavno se vratio u Beograd i iznajmio stan na Kanarevom brdu. Policija je identifikovala Šaranovića, između ostalog i zahvaljujući DNK tragovima nađenim na čaurama koje su ispaljene na Zreleca.

Inspektori su duže vreme pratili Šaranovića, koji nije bio poznat u kriminalnim krugovima.

- Pretpostavlja se da mu je neko javio da je identifikovan i lociran. Policija je raspisala potragu za njim, a ne isključuje se ni mogućnost da je ponovo napustio Srbiju. U stanu na Kanarevom brdu nađena su dokumenta i manja svota novca, ali ne i oružje - objašnjava sagovornik.

Policija
policija
Foto: Srbija Danas

Motiv ubistva Zreleca i dalje je nejasan, ali je policija otkrivanjem izvršioca likvidacije došla do izvesnih indicija o mogućim razlozima.

Naime, kako se sumnja, osumnjičeni Šaranović navodno je rođak braće Branislava i Slobodana Šaranovića, čiji je Zrelec bio advokat.

- On je bio dugogodišnji pravni zastupnik braće Šaranović. Vodio im je različite poslove, zastupao ih pred sudovima, osnivao im i vodio firme. Postoje indicije da je Zrelec nastradao upravo zbog poslova sa Slobodanom Šaranovićem.

- Istraga ide u više pravaca, pa se tako ne isključuje ni mogućnost da je Slobodan Šaranović angažovao Vladimira da ubije Zreleca. Prema nekim informacijama, sumnjao je da ga advokat potkrada i nije bio zadovoljan kako vodi njegov kockarski biznis - kaže sagovornik.

On napominje da ne treba isključiti ni mogućnost da je Slobodan Šaranović naručio ubistvo Zreleca jer se plašio da će njegov sestrić Miloš Delibašić pred sudom ispričati sve što zna o njihovoj kriminalnoj grupi.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd