fbpx
Skip to main content
beba

"PRIMETILA SAM KRV NA USTIMA I NA RUKAVU MAJICE" Saslušana majka mučki pretučene bebe - uplašila se da joj ne oduzmu dete

Foto: Profimedia
Majka je navela da se uplašila da bi i ovo dete mogli da joj oduzmu

Pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je kao svedok saslušana Sandra M. (20), majka jedanaestomesečnog S. R. koji je u 5. novembra primljen sa brojnim povredama, za koje se sumnja da mu je naneo očuh Beđet R. (29).

"SRCE MI JE SLOMLJENO" Srpska zajednica se oprašta od tragično nastradale Tine - posebno potresne poruke Ragsovih fanova (VIDEO)

"SRCE MI JE SLOMLJENO" Srpska zajednica se oprašta od tragično nastradale Tine - posebno potresne poruke Ragsovih fanova (VIDEO)

STRAŠNA NESREĆA NA VALJEVSKOM PUTU! Sudarila se četiri automobila, ima povređenih (VIDEO)

STRAŠNA NESREĆA NA VALJEVSKOM PUTU! Sudarila se četiri automobila, ima povređenih (VIDEO)

NEZAPAMĆENI HOROR U AUSTRIJI! Srbin isekao sinu PRSTE, a ovaj njemu ODGRIZAO UVO - majka uspela da pobegne

NEZAPAMĆENI HOROR U AUSTRIJI! Srbin isekao sinu PRSTE, a ovaj njemu ODGRIZAO UVO - majka uspela da pobegne

Ona je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, izjavila da je 4. novembra u večernjim časovima izašla iz kuće i ostavila dete koje je spavalo sa njenim nevenčanim suprugom i da se vratila posle kratkog vremena. Navela je da je zatekla Beđeta da drži dete u naručju, pa kada je preuzela dete, ono je počelo da plače. Primetila je krv u ustima i na rukavu majice, kao crvenilo na licu deteta.

- U iskazu je navela da dete nije odmah odvela kod lekara, jer ju je okrivljeni odvraćao od toga, a kako ima još dva deteta koja su u hraniteljskim porodicama to se i sama uplašila da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavešten o događaju i da bi mogli da joj oduzmu dete, dodajući da je ranije bilo nasilja od strane okrivljenog prema njoj - navodi se u saopštenju.

Dete je sutradan odvedeno kod lekara i nakon što je Tužilaštvo obavešteno da je majka dovela dete mlađe od godinu sa vidnim povredama na ukazivanje lekarske pomoći u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova, kojom prilikom su od strane lekara kod deteta konstatovane teške telesne povrede (prelom leve nadlaktice, prelom ramene kosti levo i desno, prelom butne kosti levo i prelomi obe potkolenice), po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova za Beđeta R.

Zbog postojanja sumnje da je dana naneo teške telesne povrede detetu tužilaštvo je 7. novembra donelo naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenom zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici i saslušalo ga. On je pred postupajućim zamenikom javnog tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i izjavio da se u kritičnom periodu nalazio u kući sam sa detetom ali da mu tom prilikom nije naneo povrede, pri tom nije mogao da objasni, niti mu je poznato kako su kod deteta nastale povrede.

Prvi osnovni sud u Beogradu, je po predlogu tužilaštva, okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

U daljem toku postupka biće ispitana majka Sandre M. i svi ostali svedoci, a zatim će tužilaštvo narediti veštačenje telesnih povreda koje je zadobilo dete kako bi se utvrdio tačan stepen povreda, odnosno okolnost vrste i težine nastanka povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka.

Takođe, tužilaštvo će prilikom sprovođenja istrage, a na osnovu svih prikupljenih dokaza, proceniti da li postoji odgovornost i u radnjama majke deteta, odnosno da li su se u njenim radnjama ostvarila bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd