fbpx
Skip to main content
Tanja Lakić

SVEDOČENJE MUŽA TANJE KOJA JE OSUMNJIČENA ZA ČEDOMORSTVO: Pretila mi je i nije vodila računa o bebi

Foto:Facebook/Tanja Lakic
Jurila je muža kamenom po dvorištu jer je imala problema sa drogom

U nastavku suđenja Tanji Lakić Mašu (37), optuženoj da je "metadonom" otrovala osmomesečnu ćerkicu Anju i njeno telo ostavila u kesi na terasi, juče je u Višem sudu u Beogradu svedočio njen bivši muž i otac stradale bebe Plasido Mašu (56).

On je istakao da je Tanja mesecima pre tragedije bila veoma agresivna i da ga je jurila kamenom po dvorištu jer je imala problema sa drogom, i da se zbog toga više puta obraćao za pomoć policiji i Centru za socijalni rad u Svilajncu, gde su živeli. Međutim, kako je rekao, niko nije reagovao.

- Nije uopšte vodila računa o bebi. Bacala je po kući dečiju hranu i ostavljala ćerkicu. Pretila je da će mi zapaliti kuću i fabriku... Na kraju mi je ukrala auto i otišla sa detetom u Beograd. Nismo se čuli desetak dana, a onda mi je njena sestra Sanja javila da su je pronašli u stanu sa isečenim venama, a da je dete nestalo - izjavio je Plasido.

beba na ulici
Foto: Profimedia/ilustracija

Nestanak bebe je odmah prijavio, 30. septembra prošle godine, nakon čega je policija ušla u stan na beogradskoj opštini Vračar i pronašla mrtvo dete na terasi. Prethodno je Tanjina majka Lenče Lakić, uz pomoć majstora, obila vrata stana i zatekla ćerku sa isečenim venama i tragovima posekotina po celom vratu.

- Stan je sav bio ispreturan i u haosu. Tanja je nepovezano mrmljala da je bebu uzela neka Nataša i njen muž. Ne znam o kome je pričala i šta joj je to značilo. Ali, i dan-danas mi je sasvim nepojmljivo da je Tanja, pri čistoj svesti, mogla da naudi svom detetu - svedočila je Lenče.

Ona je naglasila da se kobnog dana vraćala sa letovanja iz Grčke i da je iz autobusa pozvala Tanju na fiksni telefon, ali da se umesto nje javio nepoznat ženski glas:

- Na moje pitanje da li je to stan Lakić, dobila sam ironičan odgovor da jeste. Potom sam sva zbunjena pitala da li je to Tanja, i opet dobila potvrdan odgovor, posle čega mi je ta osoba spustila slušalicu.

MAJKA OPTUŽENA ZA TEŠKO UBISTVO: Slučaj bebe koja je pronađena u najlon kesi dobio epilog

Optužena je na početku suđenja negirala da je otrovala bebu "metadonom", a krivicu za nebrigu o detetu svalila je na muža. Ona je ipak priznala da je tih dana bila pod dejstvom droge, pa da zato ne zna ko je njenu mrtvu bebu ostavio u kesi na terasi stana na Južnom bulevaru. Takođe je istakla da nije isključeno ni to da su lopovi ušli u stan.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd