Utorak 19. mar 2024.
Nova hronika

SVIREPO UBISTVO KOD NIŠA: Vezali mu ruke pertlama, a onda je počeo HOROR

Foto: Srbija Danas/Ilustracija
Ljubavnica je samo jedna od učesnika

L.S. (46) iz Svrljiga optužena je da je početkom novembra dovela razbojnike u kuću svog ljubavnika Momčila Simonovića (59) u selu Galibabinac, koji su ga nasmrt pretukli i opljačkali. Najpre je sumnjičena da je ona sama ubila Momčila, ali je istragom utvrđeno da je imala saučesnike, koji su i dalje u bekstvu.

Mladić (23) poginuo na odmoru kod rodbine: Na motoru došao iz Švedske, zbog motora završio pod zemljom (FOTO)

Vapaj oca Kristine (19) koja je BRUTALNO ubijena na pumpi: Nesrećnom čoveku JEDNO PITANJE ne izlazi iz glave

I dalje negira zločin

Više javno tužilaštvo u Nišu zato je protiv nje podiglo optužnicu „samo“ za pomaganje u teškom ubistvu. Međutim, ona i dalje tvrdi da nema ništa sa Momčilovim ubistvom i da kobne noći nije bila kod njega u kući. U optuženžnici stoji da razbojnici do smrti tukli nesrećnog čoveka, a u njegovom premlaćivanju je učestvovala i L.S.

- Znajući da Momčilo Simonović poseduje novac i druge vredne stvari, optužena je zloupotrebila njegovo dugogodišnje poverenje i omogućila nesmetan ulazak razbojnicima u njegovu kuću. Na to ukazuje i činjenica da brava nije bila obijena, a ključ je zatečen sa unutrašnje strane vrata – navodi se u optužnici.

Razbojnici su ispremetali stvari, a Momčila su tukli rukama i nogama i davili ga pritiskajući mu kolenom grudni koš. Kada je izgubio svest, vezali su mu ruke kanapom, pertlama i kablom, a zatim ih privezali za jednu nogu.

Nova hronika
Foto: Srbija Danas

- Momčilo je zadobio prelom lobanje i krvarenje u mozgu, zatim prelom štitne hrskavice, naprslinu kičmenog stuba, obostrani prelom rebara i višestruki prelom nosnih kostiju – stoji u optužnici.

Nakon što su ga usmrtili, razbojnici su žrtvi oko vrata obmotali peškir i košulju, a L.S. je tada Momčila šutnula u glavu. Njeno učešće u premlaćivanju dokazano je krvavom mrljom na nogavici farmerica koje je nosila. Takođe, njeno prisustvo na mestu zločina potvrdila je i DNK analiza pronađenih bioloških tragova na kanapima kojim je Momčilo bio vezan.

Moguća najstroža kazna

L.S. je uhapšena deset dana nakon svirepog ubistva, zahvaljujući, između ostalog, i svedočenju Momčilovih komšija i rođaka, koji su kazali da je ona često dolazila u njegovu kuću, te da je sigurno znala da on ima ušteđevinu.

Policija je ispitala veći broj osoba sa kojima je optužena bila u rodbinskim ili prijateljskim vezama, ali nije dokazano da je bilo ko od njih učestvovao u krvavom ubistvu.

Obzirom na to da Krivični zakonik predviđa da se za pomaganje u krivičnom delu izriče kazna propisana za to delo ili ublažena, sud će imati mogućnosti da joj izrekne i maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd