Utorak 19. mar 2024.
Policija

CRNI VASKRŠNJI VIKEND IZA NAS: Tragedije, ubistva i nesreće obeležili tugom dane praznika

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Vikend iza nas obeležio niz crnih vesti

Iako se Vaskrs smatra najradosnijim hrišćanskim praznikom, praznikom sreće i blagostanja, nažalost, i ove godine za mnoge građane prošao je tužno. U nesrećama koje su se minulih dana ređale gotovo iz sata u sat - saobraćajnim udesima, pucnjavama i drugim tragedijama - mnoge porodice ostale su zavijene u crno.

STRAVIČNA NESREĆA U MAJDANPEKU: Mladići autom sleteli u jezero, dvojica izvučena iz vode, za trećim se traga

STRAVIČNA NESREĆA U MAJDANPEKU: Mladići autom sleteli u jezero, dvojica izvučena iz vode, za trećim se traga

OTKRIVENO KO JE ŽRTVA KAVČANA O KOJOJ JE PRIČAO VUČIĆ: Zaklali ga, pa slike leša slali njegovoj majci

OTKRIVENO KO JE ŽRTVA KAVČANA O KOJOJ JE PRIČAO VUČIĆ: Zaklali ga, pa slike leša slali njegovoj majci

"UZME ŽILET, ISEČE GA I NJEMU ISPADNU CREVA" Otkriveno kako je Kristijan Golubović zapravo "zaradio" ožiljke na stomaku (VIDEO)

"UZME ŽILET, ISEČE GA I NJEMU ISPADNU CREVA" Otkriveno kako je Kristijan Golubović zapravo "zaradio" ožiljke na stomaku (VIDEO)

Telo poznatog i veoma cenjenog poljoprivrednika Miroljuba Stanojevića (56) iz sela Dragovac kod Požarevca pronađeno je u ponedeljak u ataru ovog mesta, na njivi, u poluizgorelom automobilu.

Obdukcijom je utvrđeno da je Stanojević upucan s leđa sa dva hica iz vatrenog oružja, nepoznate vrste i kalibra. Policija je do zaključenja ovog broja intenzivno tragala za ubicom, ali i motivom koji je doveo do ubistva.

- Sve je veoma nejasno, tim pre jer je Stanojević, koji je iza sebe ostavio suprugu i dva sina, u Dragovcu slovio za retko vrednog i poštenog čoveka, koji je obrađivao svojih 80 hektara, a uzimao je čak i tuđe njive u najam. Nikada se nikome nije zamerio, niti je išta dugovao - vele meštani Dragovca.

policija
Foto: Srbija Danas

 

Ipak, ima i onih koji veruju da su u pitanju neki neraščišćeni računi sa "izvesnim zelenašima".

Policija zasad za teško ubistvo tereti N. N. osobu, ali postoje indicije da je Stanojevićev ubica imao pomoćnika, jer se, kako se saznaje, "potrudio da ukloni dobar deo tragova sa lica mesta".

Pobegao nakon što je udario biciklistu, nesrećni čovek umro

Pripadnici MUP-a u Zrenjaninu uhapsili su na Vaskrs R. P. (40) iz okoline Novog Bečeja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz PU Zrenjanin. Sumnja se da je on istog dana u jutarnjim časovima, na putu između Novog Miloševa i Bašaida, automobilom marke "opel" udario tridesetdvogodišnjeg vozača bicikla sa motorom, koji je preminuo od zadobijenih povreda. R. P. se tereti da je potom zaustavio automobil i pešice napustio lice mesta. Policija je pronašla vozilo nedaleko od mesta na kojem se dogodila nesreća, a efikasnim radom ubrzo je identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Tragedija kakvu Srbija odavno ne pamti, desila se na Vaskrs, u naselju Karaula kod Niša, kada je šestogodišnji U. L., dok se igrao sa mlađim bratom, upao u septičku jamu i - udavio se.

Ni svi pokušaji rođaka i komšija da iz jame izvuku i spasu dete, nažalost, nisu urodili plodom. Mališana su iz septičke jame, dubine gotovo dva metra, izvukli policija i vatrogasci.

Zoran Marković, komšija i rođak, priča:

- Detetova majka sedela je sa sestrom napolju, kada je mlađi sin dotrčao i rekao da mu je brat upao u septičku jamu. Odmah su potražili pomoć, došli su vatrogasci i policija. Oni su ga izvukli iz jame, ali dečak više nije davao znake života. Tragedija na veliki praznik sve nas je potresla, tim pre jer je mališan imao operaciju srca i jedva je preživeo. A sad ovo da se desi...

Policija
Policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

 

Pucnjava u beogradskom naselju Makiš, teški saobraćajni prekršaji

Veče uoči Vaskrsa - pucnjava u beogradskom naselju Makiš, na autobuskoj okretnici. U njoj je jedna osoba ranjena i ona je odmah zbrinuta u bolnici. Policija, kako je saopšteno, "radi na rasvetljavanju ovog slučaja i otkrivanju identiteta pucača, kao i povređenog muškarca".

Jedan vozač je na auto-putu vozio 234,7 kilometara na sat iako je ograničenje 130. Policija je 42-godišnjeg vozača zaustavila presretačem, kod Osipaonice. On je upravljao vozilom marke "audi". Vozač je isključen iz saobraćaja i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

saobraćajna nesreća
saobraćajna nesreća
Foto: Profimedia/ilustracija

 

Prema zvaničnim podacima srpske policije, za tri dana praznika, zabeleženo je preko 9.000 prekršaja u saobraćaju, a više od 900 vozača vozilo je pod dejstvom alkohola, dok je njih 26 vozilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tako je jednog od njih policija zaustavila na auto-putu Beograd - Niš, jer je vozio više od 175 kilometara na sat.

- Sa njim u automobilu je bilo njegovo dete od 10 godina. Testiranjem je utvrđeno da je otac imao 1,35 promila alkohola u krvi. On je zadržan 12 sati "na trežnjenju", a po dete je došla majka i preuzela ga. Otac je, nakon svega, kažnjen sa 100.000 dinara, osam meseci zabrane vožnje i 14 kaznenih poena - saopštio je Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Pešaka pokosio motociklista

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju oko 21 sat dogodila na raskrsnici Somborskog bulevara i Ulice despota Đurđa u Nišu. Do udesa je došlo kada je vozač motora V. J. (42), na pešačkom prelazu udario pešaka S. M. (74). Pešak je od posledica udarca preminuo u bolnici, a vozač motora ima teške telesne povrede opasne po život.

Dodao je da se prethodne noći u Beogradu dogodio nesvakidašnji slučaj. Vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je imao 1,3 promila alkohola u krvi.

Zbog, kako se veruje, velike brzine i alkoholisanosti, stravičan udes dogodio se baš za Vaskrs, na magistralnom putu Novi Pazar - Raška, u kojem je povređeno šestoro mladih ljudi, od kojih petoro teže. Saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali "audi" i BMV novopazarskih registracionih tabli dogodila se u blizini jednog hotela.

Povređeni su odmah transportovani u novopazarsku Opštu bolnicu, policija je obavila uviđaj na licu mesta, a saobraćaj je na tom putnom pravcu dugo bio u prekidu.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Prokuplju, 1. maja, povređen je motociklista. On, na sreću, nije životno ugrožen, prevezen je i zbrinut u prokupačkoj bolnici, a njegov motor je potpuno uništen.

Nesreća se dogodila u sudaru dva automobila i motocikla, kod jedinog semafora u Prokuplju. Prema tvrdnjama očevidaca, udar je bio silovit, a nezgoda se desila na pešačkom prelazu.

Uhvatili čoveka s poternice

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su S. A. (48), odmah nakon izvršene krađe 2. maja, u večernjim satima u Požarevcu. On je provalio u jednu privatnu polikliniku i ukrao novac. Pobegao je, ali i ubrzo "pao" u ruke policije, koja ga je odmah sprovela u Kazneno-popravni zavod "Zabela", jer je za S. A. već bila raspisana poternica za isto delo.

Poginula je 17-godišnja devojka, a još troje ljudi je povređeno, posle sletanja vozila s puta kod Pirota. Saobraćajna nesreća se dogodila 1. maja oko 18.30 na starom putu iz pravca Dimitrovgrada ka Pirotu, kod skretanja za selo Poljska Ržana, kada je, prema nepotvrđenim informacijama, vozilo započelo preticanje i zatim sletelo sa puta, a devojka koja je nastradala bila je na mestu suvozača.

 

U Bloku 45 samoubistvo, uspešan kraj potrage za Sinišom (30)

U beogradskom Bloku 45, zasad nepoznati muškarac je u nedelju, u popodnevnim satima, u crnom "puntu", parkiranom pored Tržnog centra "Enjub", izvršio samoubistvo.

Odjeknuo je pucanj, posle koga su pozvani vatrogasci i policija. Telo preminulog ubrzo je odneto na sudsku medicinu, a policija je izvršila uviđaj u kolima i pored vozila. Identitet i motiv samoubistva zasad su nepoznati.

Nakon puna tri dana potrage, pronađen je Siniša Adamović (30) iz sela Lovci kod Jagodine, čija je hraniteljica Stevana Petrović njegov nestanak prijavila još 28. aprila. Mladić je, srećom, nađen nepovređen, a Siniša kaže da se ne seća kako se izgubio, a "bilo ga je sramota da pita kako da se vrati kući".

Siniša je, inače, osoba sa posebnim potrebama - slabovid i blago ometen u razvoju.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd