fbpx
Skip to main content
Strahinja Stojanović

"UBILI SU TE MIŠEVI, NE ZNAJU KOLIKA SI SILA": Pojavile se šifrovane poruke u čitulji namenjenoj Stojanoviću

Foto: Večernje novosti
U jučerašnjim novinama na osam strana objavljene su i brojne čitulje.

Strahinja Stojanović (30), koji je u nedelju ubijen na Novom Beogradu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov BMW X5, sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju. Istovremeno, u jučerašnjim novinama na osam strana objavljene su i brojne čitulje.

POSLEDNJI POZDRAV STOJANOVIĆU UZ SUZE, JECAJE I BOL: Strahinjina majka gušila se u suzama, policija snimila celu sahranu

POSLEDNJI POZDRAV STOJANOVIĆU UZ SUZE, JECAJE I BOL: Strahinjina majka gušila se u suzama, policija snimila celu sahranu

POTRESNA PORUKA KOLUMBIJKE NAKON STRAHINJINE SAHRANE: Ovo su reči u kojima traži utehu (FOTO)

POTRESNA PORUKA KOLUMBIJKE NAKON STRAHINJINE SAHRANE: Ovo su reči u kojima traži utehu (FOTO)

SAHRANJEN LIKVIDIRANI STOJANOVIĆ: Uplakana Kolumbijka bila SAMA U POVORCI

SAHRANJEN LIKVIDIRANI STOJANOVIĆ: Uplakana Kolumbijka bila SAMA U POVORCI

Ona koju je potpisao Petar, a iza koje se veruje da stoji Stojanovićev rođeni brat, privukla je posebnu pažnju. Objavljena je čitulja gotovo identična onoj koju je izvesni Bata objavio posle ubistva člana kavačkog klana u Beču 2018. godine.

Isti rukopis

- Zar ovakvu ljudsku veličinu miševi da ubiju, ne ide. Miševi nikad nisu bili lavovi. Ne znaju oni kolika si ti sila. S tobom uvek i zauvek - piše u čitulji, iza koje se, kako tvrde poznavaoci prilika, prepoznaje rukopis šifrovanih poruka kojima su i ranije ratovala dva zavađena klan - kavački i škaljarski, u čijem je sukobu koji traje šest godina ubijeno preko 40 ljudi.

- Prepucavanje putem čitulja počelo je posle ubistva pripadnika kavačkog klana Vladimira Roganovića u Beču 2018. godine, kada su njegovi prijatelji upravo u njima najavili osvetu. Upravo poslednje reči Petra upućene bratu gotovo su identične rečima koje je tada osoba potpisana kao Bato uputila ubijenom Roganoviću. U njoj je pisalo: "Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide - podseća izvor i navodi da je razlika samo u tome što je Strahinjin brat ubice označio kao miševe, a Bato kao manekene i lisice".

Strahinja Stojanović
Foto: Večernje novosti

- Poznavaoci prilika tada su tvrdili da se poruka u kojoj se pominju manekeni i lisice zapravo bila pretnja Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću, vođama škaljarskog klana. Dedović je početkom godine ubijen u Atini, a Vukotićevo trovanje pokušano je prošle godine dok je boravio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu - podseća izvor i dodaje da se sumnja da se i Stojanović bio blizak kavačkom klanu. Upravo dok je boravio u pritvoru u Beogradu kako dodaje Vukotiću je ubijen otac Veselin, a u čitulji koju je on tada dao u crnogorskim medijima, između ostalog navedeno je "Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati".

Prema izjavi Kolumbijke Sonje Suarez Gomez koja je bila sa Stojanovićem u kolima, kobnog dana su krenuli da gledaju auto-trke na Ušću. Čim su izašli iz garaže, odjeknula je snažna eksplozija, a istražitelji veruju da je bomba bila podmetnuta pod sedište vozača i da je aktivirana daljinski.

Izvori iz istrage otkrili su da se proverava da li je bombu, koja je raznela Strahinjin auto, aktivirao biciklista koji je u vreme zločina prošao blizu mesta eksplozije. Na glavi je imao kacigu i potkapu koje su mu zaklonile lice, a bicikl je kasnije pronađen u Savi.

 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd