fbpx
Skip to main content
Petlovo brdo Pavle Stanković smrt

"UDARIO MI JE DETE NA SREDINI PEŠAČKOG PRELAZA" Otac ubijenog Pavla (16) očajan, traži oštrije kazne za bahate vozače

Foto: Youtube/Printscreen/Ne Aplouduj Pornice
Otac nastradalog tinejdžera Saša Stanković najavio je skup kome će prisustvovati Pavlovi školski drugari

Apelacioni sud u Beogradu trebalo bi sutra da odluči da li će prihvatiti presudu suda kojom je vozač Aleksandar M. (29) kažnjen na tri godine zatvora jer je vozeći pod dejstvom alkohola, obilazeći autobus, na pešačkom prelazu ubio Pavla Stankovića (16).

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO ARAPINA NA MALTI: Kolega ubijenog prepoznao Srbina! Novi detalji brutalne likvidacije

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO ARAPINA NA MALTI: Kolega ubijenog prepoznao Srbina! Novi detalji brutalne likvidacije

"SRCE MI JE SMRVLJENO, NE MOGU DA VERUJEM DA SAM OSTAO BEZ SINA" Potresna ispovest oca dečaka koji se utopio u kanalu kod Feketića

"SRCE MI JE SMRVLJENO, NE MOGU DA VERUJEM DA SAM OSTAO BEZ SINA" Potresna ispovest oca dečaka koji se utopio u kanalu kod Feketića

RADNIK IZ SJENICE POGINUO NA GRADILIŠTU U NEMAČKOJ! Muškarac iz Tutina teško povređen - na njih je pala dizalica

RADNIK IZ SJENICE POGINUO NA GRADILIŠTU U NEMAČKOJ! Muškarac iz Tutina teško povređen - na njih je pala dizalica

Tim povodom otac nastradalog tinejdžera Saša Stanković najavio je skup kome će prisustvovati Pavlovi školski drugari, a sa ciljem da se pooštri kaznena politika za vozače koji pod dejstvom alkohola i bahatom vožnjom izazovu ovakve nesreće.

Podsetimo, jeziva saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Pavle Stanković, dogodila se 22. juna prošle godine na pešačkom prelazu na Petlovom brdu u Beogradu, kad je Aleksandar M, obilazeći autobus, koji je stao da mladića na pešačkom prelazu pusti, naleteo iz druge trake i udario ga. Pavle je usled zadobijenih povreda ubrzo preminuo na mestu nesreće.

Saša Stanković je rekao da ne može da se pomiri s tim da je vozač koji je pod dejstvom alkohola, kršeći sve saobraćajne propise i u zoni škole, dobio samo tri godine za ubistvo njegovog sina.

- Veštačenjem je utvrđeno da je Aleksandar M. u trenutku nesreće imao 1,14 promila alkohola u krvi. Vozio je brže od dozvoljene brzine. Obišao je autobus na punoj liniji i udario mi dete na sredini pešačkog prelaza. Ovo po meni ne treba da se tretira kao saobraćajna nesreća već kao ubistvo s predumišljajem - kaže Saša.

Neutešni otac dodaje da mu je želja da se pooštri kaznena politika.

- Želja mi je, a verovatno i svih onih koji nam se sutra budu pridružili, da mirnim protestom ukažemo na to da kazne moraju da budu mnogo veće. Za ovakve nezgode minimalna kazna bi trebala da bude 20 godina - kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, Aleksandar M. bi mogao i za godinu dana da izađe iz zatvora uz dobro vladanje.

- I eto takvog vozača ponovo na ulici. Pitam se dokle će pijani i bahati vozači da nam ubijaju dobru decu? Pavle je bio na pragu svog života, multitalentovan, dobar sin, brat i drug... Njega više nema zbog pijanog i bahatog vozača - kaže ogorčeni Stanković dodajući da će ovakvih ubistva biti verovatno više ako se nešto ne preduzme.

Leteo 50 metara

Posle teške nesreće u javnosti se pojavio snimak na kome se vidi kako kombi obilazi autobus, udara Pavla, koji se nalazi na polovini zebre i odbacuje ga 50 metara, posle čega nastavlja da se kreće, a zaustavlja se pošto udara u kontejnere.

- Vozač se na sudu vadio na slabu vidljivost i na to da mu je Pavle istrčao. To sve nije tačno! Sada bi monstrum da se uvuče u jagnjeću kožu, da mu srede blagu kaznu - rekao je Stanković.

Otac nastradalog dečaka objašnjava da je sud kao olakšavajuću okolnost za vozača uzeo to što se iskreno kajao, a kao otežavajuću činjenicu da je vozio pijan i to što je preticao autobus.

- Podsećam, on je udes izazvao obilazeći autobus GSP, koji je stao da propusti Pavla - priča Stanković i dodaje da se nesreća dogodila u zoni škole gde je ograničenje brzine 30 km na sat.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd