Skip to main content
 • Read more Branko Lazić Košarka

  NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE: Evo GDE možete da gledate MAJSTORICU finala ABA lige

 • Read more Donald Tramp i LNA Svet

  LNA likuje zbog Trampove podrške: SAD veruju u našu ulogu u ratu protiv terorizma

 • Read more Sloba i Kija Zadruga

  Posle INFORMACIJE da se POMIRILA sa BIVŠIM mužem, Kija poručuje - NA MENE TREBA OBRATITI PAŽNJU! (FOTO)

 • Read more Vojska DNR Svet

  U ofanzivi ukrajinske vojske poginula tri borca DNR! Ustanici uzvratili i pobedili! Otkriven RAZLOG NAPADA!

 • Read more Slot aparat Svet

  KAMERE SNIMILE NAJNEVEROVATNIJU PLJAČKU IKADA: Seo za aparat i izašao sa 8.000 dolara, a uopšte nije igrao! (VIDEO)

 • Read more Šaban Šaulić, Ilda Šaulić VIP

  NAKON TRAGEDIJE, KONAČNO SREĆA U PORODICI: Šabanova ćerka Ilda podelila DIVNE VESTI!

 • Read more Oliver Mandić Info

  "Majko Srbijo" za kraj! Miting završen nastupom Olivera Mandića (FOTO/VIDEO)

Apelacioni sud Beogradu

Ukinuta osuđujuća presuda anesteziologu za smrt trogodišnje Anje Grahovac: Posle 12 godina, slučaj "Perfekta" vraćen na početak

Foto: Srbija Danas
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je anesteziolog Stanoje Glišić bio osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi kao odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac i naložio da mu se ponovi suđenje pred beogradskim Višim sudom.

Sud je međutim potvrdio deo presude kojom su zbog nedostatka dokaza, oslobođeni od optužbi za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi" oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije "Ilić", koja je od klinike "Perfekta" iznajmila salu za operaciju, zatim suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović (43) i Milan Vasiljević koji je bio optužen za pomaganje u izvršenju pomenutog krivičnog dela.

Devojčica je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

"Tata, OPRAŠTAM TI, iako si me OSTAVIO": Bolna ispovest ŠABANOVOG VANBRAČNOG SINA Roberta! PRVI PUT SE OGLASIO!

"Tata, OPRAŠTAM TI, iako si me OSTAVIO": Bolna ispovest ŠABANOVOG VANBRAČNOG SINA Roberta! PRVI PUT SE OGLASIO!

Glišić je optužen za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi, jer je očigledno nesavesno postupao i nije blagovremeno preduzeo neophodne radnje nakon poremećaja stanja devojčice.

Sud traži "dodatno razjašnjenje"

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepena presuda za Glišića ukinuta jer u tom delu sadrži bitne povrede odredbi krivičnog postupka s obzirom na to da su razlozi koji su dati u istoj nejasni i međusobno protivrečni, te da nisu utvrđene odlučne činjenice od kojih zavisi pravna kvalifikacija krivičnog dela.

operacija
Foto: Profimedia/ilustracija

- Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje ostale su neutvrđene i nedovoljno razjašnjenje tako da je presuda zasnovana na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, zbog čega se za sada ne mogu prihvatiti ni činjenični niti pravni zaključci prvostepenog suda, tako da je ukidanje prvostepene presude u osuđujućem delu bilo nužno - navodi Apelacioni sud.

Prvostepenom sudu je naloženo da u ponovnom postupku otkloni bitne povrede odredaba krivičnog postupka na koje mu je ukazano, nakon čega će biti u mogućnosti da pravilno i u potpunosti utvrdi činjenično stanje, pa će prvenstveno na jasan i pouzdan način utvrditi uzročno-posledičnu vezu između Glišićevih radnji i nastale posledice.

 Apelacioni sud je naveo da pri tome treba da opredeli jasne i argumentovane razloge po pitanju nesavesnog postupanja od strane ovog okrivljenog kritičnom prilikom, i da će nakon svestrane analize svih izvedenih dokaza doneti pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd