fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

DOK SU SEKLI TELA KRV JE SVUDA PRŠTALA: Potvrđena prva žrtva Nevoljine klanice, ubice ipak napravile KOBNU GREŠKU (FOTO/VIDEO)

Foto: Profimedia/MUP Srbije/Printscreen
Porodica Zdravka Radojevića danima nema mira zbog svega što se dešava.

U kući strave u Ritopeku, koju je, kako se sumnja, za ubistva i sakaćenja koristio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nađeni su novi DNK tragovi žrtava! Ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je juče da je reč o tragovima sa industrijske mašine za mlevenje mesa koja je pronađena u bunkeru ove vikendice.

GRČKA: Senzacionalna ponuda za hotele 4* i 5* - polupansion na 7 noći od 138 € - All inclusive od 268 €

GRČKA: Senzacionalna ponuda za hotele 4* i 5* - polupansion na 7 noći od 138 € - All inclusive od 268 €

"KAŽITE NAM ISTINU MA KAKVA ONA BILA": Oglasila se sestra Milana Ljepoje!

"KAŽITE NAM ISTINU MA KAKVA ONA BILA": Oglasila se sestra Milana Ljepoje!

TRAGOVI KRVI, TAJNI PROLAZ, MAŠINA ZA MLEVENJE MESA: Ovako izgleda unutrašnjost Veljine "KUĆE STRAVE" u Ritopeku (FOTO/VIDEO)

TRAGOVI KRVI, TAJNI PROLAZ, MAŠINA ZA MLEVENJE MESA: Ovako izgleda unutrašnjost Veljine "KUĆE STRAVE" u Ritopeku (FOTO/VIDEO)

Kako se saznaje, porodica nestalog navijača Zdravka Radojevića, koji je nestao u novembru prošle godine, obaveštena je da je on ubijen u ovoj kući.

Nemaju mira

- Njegova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Posle nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je izvor blizak ovoj familiji.

Kako je objasnio, Zdravkova porodica danima nema mira zbog svega što se dešava.

- Bilo je priče da je Zdravko dilovao narkotike, a to nije tačno. On je imao automobile na auto-placu, koji su mu bili oteti. On je mogao da bude žrtva uhapšene grupe samo zbog novca koji je imao - rekao je rođak.

Inače, kako nam je objasnio, s porodicom od marta više niko od policije niti tužilaštva nije kontaktirao.

Crevom prali krv

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je nakon obavljenih veštačenja potvrđeno da se u mašini za mlevenje mesa, koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka, nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

- Nakon što smo pronašli tajnu prostoriju u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava tog klana - rekao je Vulin i dodao:

- Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati nerasvetljen, ta "ubilačka grupa" mučila je ljude, ubijala ih i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih uništila i razbacala.

MUP je juče prikazao i fotografije bunkera.

- U tajnu prostoriju se ulazilo kroz garažu, koja je u prizemlju, u nivou ulice. Bunker je bio sakriven iza duplog zida, pregrađen regips pločom, pa se kroz vrata ulazilo unutra. Soba je izgledala kao prava klanica, sa tamnim pločicama, slivnikom i odvodom na podu, a u zidu je stajala i česma na koju je moglo da se priključi crevo kako bi se prostorija oprala. Na slikama se vidi i mašina za mlevenje mesa koja je prekrivena najlonom. 

Bacali tela u Dunav

Na fotografijama koje je MUP objavio vide se i tragovi krvi na zidovima.

- Krv je očigledno, prilikom odsecanja tela koja su ubacivana u industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prskala po zidovima, a pripadnici klana, iako su je detaljno čistili hemijskim sredstvima, nisu uspeli da uklone baš sve dokaze. Upravo ta krv, kao i DNK materijal nađen u mašini pomogli su istražiteljima da izvuku profile žrtava. Zasad je potvrđeno da je reč o Radojeviću i najverovatnije Ljepoji, čiji su srodnici dali DNK materijal za upoređivanje - rekao je izvor.

Sumnja se da su uništena tela pripadnici klana bacali u Dunav.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja u štek vikendici u Ritopeku pronađena je ova tajna prostorija, dobro sakrivena, u kojoj su otkriveni do sad neviđen arsenal oružja i industrijska mašina za mlevenje mesa. 

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd