fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"SEČA PIPAKA" - VELJINI LJUDI PADAJU KAO DOMINE! Vojvođanski tajkun PRAO PARE za Belivuka, istraga dovela do novih detalja

Foto: Profimedia/Ilustracija
Vojvođanski tajkun Vladimir Vrbaški pod istragom je nadležnih državnih organa zbog sumnje da je sarađivao sa uhapšenim vođom mafijaškog klana Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja.

Kontroverzni biznismen, kako se osnovano sumnja, radio je s Belivukom i za njega i njegovu kriminalnu grupu, navodno, prao nelegalno stečen novac.

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

RASTA PADA NA SUDU? Poznati srpski reper u debelom problemu, postoji velika šansa da se ne izvuče

RASTA PADA NA SUDU? Poznati srpski reper u debelom problemu, postoji velika šansa da se ne izvuče

REKLO BI SE "TRIO FANTASTIKO"! Tijana, Mimi i Velja: Ajfonka spremna da RAZOTKRIJE sve što zna o Belivuku i njegovom poslu

REKLO BI SE "TRIO FANTASTIKO"! Tijana, Mimi i Velja: Ajfonka spremna da RAZOTKRIJE sve što zna o Belivuku i njegovom poslu

- Istraga je sve opsežnija posle hapšenja Belivuka i njegovih jataka. Istražuju se sve veze koje je imao - s političarima, državnim funkcionerima, pa i s biznismenima. Izvesna operativna saznanja ukazuju da je taj vojvođanski biznismen prao pare za Velju i njegovu mafijašku ekipu. Postoje indicije da su učestvovali u finansijskim vratolomijama. Provera se da li je Vrbaški za Belivuka kupovao razna preduzeća. Istraga će utvrditi i da li je možda Vrbaški bio paravan, da li je samo otvarao firme umesto Velje Nevolje - priča dobro obavešteni izvor iz bezbednosnih struktura.

Izvori dodaju da preduzeća nisu jedini predmeti istrage:

- Češljaju se svi poslovi koje je Belivuk imao. U okviru toga proverava se i da li postoje dokazi da je Vrbaški kupovao zemljišta, parcele i ostale nepokretnosti za Belivuka.

Opasna igranka

Činjenica je, ističu upućeni u istragu, da je Vrbaški poslednjih godina znatno ojačao.

- Vrbaški se poslednjih godina osilio. Istraga će utvrditi da li je pozadina takvog ponašanja, koje se može opisati kao bahato, upravo posledica veza s Belivukom i njegovom ekipom. Utvrdiće se da li je uživao njihovu fizičku zaštitu, a da je možda, s druge strane, odrađivao prljave poslove za njih. Opsežna akcija policije i BIA protiv ove mafijaške hobotnice uključivala je privođenje i preslišavanje njihovih jataka u državnim strukturama, pa i saslušanje bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, predsednika FSS Slaviše Kokeze.

- I to se mora nastaviti i dalje da bi bili posečeni svi pipci te kriminalne organizacije, koja je ušla, očigledno, u državne strukture, ali i imala svoje biznismene, agente za nekretnine, bankare... To je manir, naročito, ruske i italijanske mafije. Mafijaši su nepismeni, pa zato angažuju ili školuju svoje ekonomiste, pravnike, privrednike da bi za njih prali prljave pare i ubacivali ih u legalne tokove. Opasna je to igranka - ukazuje Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije.

Seča pipaka

Kako bi se posekli pipci Belivukovog klana neophodno je, objašnjava Nicović, ispitati sve te njihove tajkune i utvrditi tokove prljavog novca, od kog su planirali i likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brojne su malverzacije Vladimira Vrbaškog, među kojima su manipulacije sa stečajnim upravnicima, zahvaljujući kojima je cedio novac iz brojnih firmi koje su bile pod stečajem, o aferi sa oranicama, nestajanju iz vlasničkih struktura preduzeća kako koji skandal biva okriven, kao i o opijatima pronađenim u stočarskom objektu.

Nakon ove serije tekstova, Vrbaški je pretio na sav glas i vršio pritisak na sudstvo, čineći sve da istina ne ispliva na videlo.

Vrbaški nije odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa poslata na mejl njegove firme "Best seed producer".

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd