fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

BELIVUK NE PRESTAJE DA ŠOKIRA JAVNOST SVOJIM DELIMA: Deda bio zadužen za čuvanje arsenala oružja Velje Nevolje?

Foto: MN Press
Operativnim radom pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i MUP Srbije na jednoj lokaciji između Šapca i Loznice pronađen je čitav arsenal oružja

Otkrivene su i zaplenjene tri automatske puške sa sedam okvira, zatim 11 pištolja, tri krateža, karabin, snajper, prigušivač, razne vrste municije, dva nosača optike i sama optika...

Kada uzimate ANTIBIOTIK obavezan je i neki probiotski proizvod: Prof. Đorđević savetuje kako da izaberete NAJEFIKASNIJI I NAJBEZBEDNIJI!

Kada uzimate ANTIBIOTIK obavezan je i neki probiotski proizvod: Prof. Đorđević savetuje kako da izaberete NAJEFIKASNIJI I NAJBEZBEDNIJI!

ZAŠTO JE BELIVUK MONSTRUOZNO "SECKAO" TELA ŽRTAVA? Oglasio se Toma Fila i objasnio gnusne zločine Velje Nevolje

ZAŠTO JE BELIVUK MONSTRUOZNO "SECKAO" TELA ŽRTAVA? Oglasio se Toma Fila i objasnio gnusne zločine Velje Nevolje

ONI SU NASLEDNICI VELJE NEVOLJE: Ekipa sa Vračara preuzima srpsko podzemlje, država im poslala JASNU PORUKU

ONI SU NASLEDNICI VELJE NEVOLJE: Ekipa sa Vračara preuzima srpsko podzemlje, država im poslala JASNU PORUKU

Oružje je pronađeno u domaćinstvu I. Đ. (72) u selu Debrc, kod Vladimiraca. Tokom pretresa stana i drugih prostorija otkrivene su duge i kratke cevi i ostala oprema. I. Đ. je uhapšen, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu odredio mu je pritvor do 30 dana. Tereti se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Osumnjičeni se branio ćutanjem - kaže Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu.

- Policija, po nalozima i instrukcijama VJT, nastavlja predan rad na tom predmetu. Cilj je da se ustanove sve okolnosti pod kojima su se naoružanje i municija, u ovakvoj količini, našli u domaćinstvu osumnjičenog. Svaki detalj je značajan, pa je rad na tom predmetu sveobuhvatan. Prikupićemo sve relevantne informacije koje će biti snažni dokazi na sudu, ali i da potpuno rasvetle kako se sve to našlo u kući tog meštanina Debrca.

Policajci su i sami bili iznenađeni kada su došli do "vojnog majdana" u Debrcu. Niko od njih nije imao saznanja da se tolika količina oružja krije u domaćinstvu ovog starijeg čoveka.

- Sama struktura onog što je zaplenjeno, od raznih vrsta oružja do raznih vrsta municije, jednostavno zahteva sveobuhvatnu istragu i analizu, jer je reč o ozbiljnim stvarima koje moraju, u doslovnom smislu, da se potpuno raščivijaju - smatraju upućeni.

- Neko je to oružje tu ostavio i verovatno uzimao po potrebi.

Velja Nevolja
Foto: RTS/Printscreen

U selu niko nije sumnjao šta se nalazi u domaćinstvu uhapšenog meštanina, inače penzionera. Možda su, eventualno, znali samo neki od njegovih najbližih, ali i to, navode naši sagovornici, "sa malom verovatnoćom".

- Ničim nije pokazivao da skriva toliko oružje, municiju, pa još prigušivače, što ne sluti ni na kakve dobre namere - poručuju sagovornici.

- Njegova odbrana ćutanjem još više na sve ovo baca sumnju.

Istraga proverava i operativni podatak da bi sa ovim arsenalom, na neki način, mogla da bude povezana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta. Oni su, prema dosadašnjim saznanjima, na ovom području imali više štek-vikendica, gde su se skrivali, ali i upucavali oružje.

- Video-snimci kojima raspolaže istraga pokazuju da su Belivuk, Miljković i njihovi najbliži saradnici često boravili u ovim krajevima - navodi sagovornik.

- Na području Loznice imali su svoje jatake, ali i ljude koji rasturaju narkotike. U toku je prikupljanje svih informacija kako bi se razotkrilo da li imaju veze sa I. Đ., kod koga je pronađeno ovo oružje.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd