fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

VELJINA EKIPA LIKVIDIRALA ČLANA "PINK PANTERA"? Opljačkali pola Evrope, dvojica osuđeni - jednom presudila Belivukova banda!

Foto: Profimedia
"Pink Panteri" su ozloglašeni pljačkaši u Evropi, odgovorni su za niz spektakularnih pljački, a dovode se u vezi i sa opakim kriminalcima.

Dvojica srpskih "Pink Pantera" osuđeni su juče pred sudom u Inzbruku u Austriji na višegodišnje kazne. Oni se terete za 11 pljački nakita u Beču, Lincu, Inzbruku, Amstetenu.

"NADAM SE DA NEĆU BITI ŽIV..." Potresna ispovest oca ubijenog Miloša nakon presude "ubici sa Tvitera" (VIDEO)

"NADAM SE DA NEĆU BITI ŽIV..." Potresna ispovest oca ubijenog Miloša nakon presude "ubici sa Tvitera" (VIDEO)

"SVE BIH DAO DA SE MOŽEMO ISPRIČATI JOŠ JEDNOM" Navršava se 30 godina od Giškinog ubistva, a evo ko mu je danas dao čitulju (FOTO)

"SVE BIH DAO DA SE MOŽEMO ISPRIČATI JOŠ JEDNOM" Navršava se 30 godina od Giškinog ubistva, a evo ko mu je danas dao čitulju (FOTO)

POKOŠEN PEŠAK U MIRJEVU: Pretrčavao ulicu, građani skočili u pomoć (VIDEO)

POKOŠEN PEŠAK U MIRJEVU: Pretrčavao ulicu, građani skočili u pomoć (VIDEO)

Jedan od navedene dvojice tereti se za 11 pljački nakita i osuđen je na devet godina zatvora, dok je njegov saučesnik dobio 4,5 godine.
Plen koji su odneli bio je vredan više miliona evra, a krali su uglavnom luksuzne satove.

Prema pisanju medija, muškarci stari 37 i 35 godina, već su hapšeni i u Švajcarskoj i Danskoj.

"Pink Panteri" su međunarodna banda sačinjena uglavnom od Balkanaca, a stoje iza nekoliko spektakularnih pljački, od kojih su samo neke ona u Dubaiju, u Veneciji i Parizu.

Pljačka u Dubaiju

Ova pljačka je izvršena 2007. godine i smatra se najspektakularnijom koju je banda "Pink Panter" izvela. Tada su četvorica pljačkaša sa dva "audija A8" došla do tržnog centra "Vafi siti" u Dubaiju. Beli "audi" parkirali su pored draguljarnice "Graf", dok su crnim kolima, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su odmah istrčala trojica maskiranih muškaraca i za samo minut i po utrčali u zlataru, oteli dve vreće pune nakita, vratili se u auto i pobegli. Vrednost nakita bila je 11 miliona evra. U pljački su učestvovali i sada pokojni Borko Ilinčić, a navodno i Milan Ljepoja, koga je prošle godine brutalno ubio klan Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, piše Kurir.

Pljačka u Veneciji

U januaru 2018. "Pink panteri" su za manje od pet minuta ušli na izložbu nakita katarskog šeika i izneli broš i minduše vredne tri miliona evra u Duždevoj palati u Veneciji. Italijanski istražitelji tada su uhapsili četvoricu Hrvata i jednog Srbina, dok je drugi naš državljanin još u bekstvu. Iz kolekcije neprocenjive vrednosti, koja je izložena pod nazivom "Blaga mogula i maharadža", ukraden je par dijamantskih minduša i broš od platine i rubina."Pink Panteri" su za ovu pljačku kasnije osuđeni pred sudom.

Pali posle pljačke u Prizu

Dvojica muškaraca, starosti 44 i 54 godina, za koje se sumnja da su članovi bande "Pink Panter", uhapšeni su ovog leta u autobusu koji je iz Pariza išao za Beograd. "Pali" su samo nekoliko sati nakon što su opljačkali zlataru "Chaumet" u najelitnijem delu Pariza nedaleko od Jelisejskih polja, iz koje su odeli plen vredan čak tri miona evra. Krađa je izvedena za nekoliko minuta, a jedan od razbojnika se do draguljarnice dovezao na trotinetu.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
4 Beograd