Skip to main content
Dečak

"Zakasnili su. Našli su mrtvog sina sa omčom oko vrata": Šta je prethodilo Miloševom samoubistvu (14)?

Foto: Profimedia/ilustracija
Samo njemu znani razlog zbog kog je rešio da se obesi Miloš S. (14) će odneti u grob.

Niko ko je iole poznavao dečaka ne zna i ne može ni da pretpostavi zbog čega je on digao ruku na sebe, prethodno najavivši samoubistvo roditeljima, koji nisu stigli da reaguju.

MISTERIJA MILOŠEVOG SAMOUBISTVA: Niko ne zna zašto se obesio omiljeni đak u školi u Užicu! "Bio je veseo, vedar i veoma zreo"

MISTERIJA MILOŠEVOG SAMOUBISTVA: Niko ne zna zašto se obesio omiljeni đak u školi u Užicu! "Bio je veseo, vedar i veoma zreo"

Sela Ravni i Ravanjsko Polje kod Užica prekjuče su, drugi dan po saznanju da umiljatog i vaspitanog dečaka više nema, oplakivali dete i tražili bilo kakav detalj koji bi mogao da ukaže zbog čega se učenik sedmog razreda OŠ "Đura Jakšić" ubio. Ništa što bi moglo biti povod nisu pronašli.

Miloš S. je u utorak sa drugarima iz komšiluka u Ravanjskom Polju potpuno uobičajeno otišao u školu u Ravni. Bio je, kažu njegovi drugovi, pomalo bledunjav i to pravdao pričom da se prethodne noći nije dobro naspavao. Na prva dva časa ponašao se kao i svakog drugog dana, pratio nastavu, šalio se na malom odmoru.

"Sve vas volim ali ne mogu da nastavim!" Dečak koji se danas obesio ostavio roditeljima OPROŠTAJNU PORUKU

"Sve vas volim ali ne mogu da nastavim!" Dečak koji se danas obesio ostavio roditeljima OPROŠTAJNU PORUKU

- Deca su primetila na velikom odmoru da ga nema. Nije se pojavio ni na početku trećeg časa ni kasnije tokom dana. Njegova sestra koja uči peti razred i brat četvrti, školski drugovi i pomoćna radnica zvali su ga telefonom da vide gde je, ali im nije odgovarao na pozive - priča izvor iz Ravni.

U međuvremenu Miloš S. je svratio u seosku prodavnicu i kupio neke sitnice. I tu kažu da je to bilo isto ono dobro, raspoloženo i nasmejano dete koje je i ranije navraćalo u kupovinu. Nije davao nikakve naznake da se zaputio u smrt.

POMOĆ

Ukoliko vam je teško i razmišljate o samoubistvu i potrebna vam je pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org. Takođe, nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva, na broj 011 7777 000, radi svakog dana tokom cele nedelje, i 24 časa dnevno je na raspolaganju svim građanima Srbije za pomoć u krizi. Takođe, klinika "Dr Laza Lazarević", 24 časa dnevno, 365 dana u godini pruža hitnu medicinsku pomoć iz domena mentalnog zdravlja.

Kako kažu stručnjaci, javljanje psihijatru ili psihologu, traženje pomoći kada je teško - nije sramota.

- Svakog od nas nekada boli i duša, to je znak da smo živi i da vredimo - rekla je ranije dr Ivana Stašević Karličić.

Ispostavilo se da je dečak otišao u kuću svog strica koji živi u Užicu i u kojoj nije bilo nikoga. Stričeva kuća nalazi se takođe u Ravanjskom Polju, dva kilometra od njegove. Odatle je telefonom roditeljima, koji su se u to vreme vraćali iz Užica, poslao poruku u kojoj je naveo da ih voli, da je pred stričevom kućom i da će se ubiti.

Zatečeni sadržajem poruke, otac i majka su ga zvali, ali im nije odgovarao na pozive. Jedino što su mogli u tim trenucima je da dobiju trku sa vremenom i da stignu pre nego im sin učini ono što je naumio. Zakasnili su. Mrtvog sina sa omčom oko vrata našli su ispod šupe. Lelek se proneo Ravanjskim Poljem.

- Vredno, radno, veselo dete, omiljeno u školi. Od svojih kolega pribaviti izjave - rekla je Nadežda Bosiljčić, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Ravnima.

Radovao se putu u Tursku

- Bavio se folklorom, pričao je da uskoro sa KUD-om treba da ide u Tursku, radovao se tome. Družio se sa svom decom, bio je omiljen i u školi i u selu, vršnjaci su ga obožavali. Napolje je izlazio tek pošto bi završio svoje školske obaveze i svakodnevne seoske poslove oko kojih je pomagao roditeljima. Teško ćete naći dete koje je, kao što je bio on, posvećeno poslovima na imanju. Ništa mu nije bilo teško da uradi. Roditelji su mu divni i čestiti ljudi koji se bave poljoprivredom. Nećete ovde naći nikoga ko će bilo šta ružno reći o njima - kažu u Ravanjskom Polju.

Bio glavni glumac u filmu

Drugovi nesrećnog dečaka prekjuče su se prisećali kako su prošle godine u školskoj produkciji snimali film "Današnja omladina". Na nacionalnom dečjem festivalu video-klipova "Kidikem" film je nedavno osvojio najviše priznanje. Jednog od njegovih glavnih glumaca i autora više nema.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd