fbpx
Skip to main content
Zoran Marjanović

Završeno veštačenje baznih stanica na mestu ubistva Jelene Marjanović! OVAJ DETALJ bi mogao otkriti ubicu

Foto: Srbija Danas
Klupko se odmotava

U medijima su se ranije pojavile spekulacije da veštačenje baznih stanica mobilne telefonije nije gotovo i da još nije ni poslato u Više tužilaštvo u Beogradu, ali Informeru je u policiji iz više izvora potvrđeno da je to veštačenje urađeno odmah posle Jeleninog ubistva, piše Informer.

- Zoran je na saslušanju u policiji 2016. godine rekao da je u vreme ubistva sa ćerkom Janom bio na početku nasipa u Borči, dok je njegova supruga džogirala. Prema njegovim tvrdnjama, on je bio na oko 650 metara od mesta Jeleninog ubistva. Međutim, veštačenjem baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno je da je signal njegovog telefona lociran na samo nekoliko metara od mesta gde je pronađen Jelenin leš, u kanalu pored nasipa. Osim što ta činjenica pokazuje da je Zoran lagao u istrazi, ona nesumnjivo potvrđuje i da je bio na mestu ubistva, dakle da je direktno umešan u zločin. Kada to ukrstite sa podatkom da je na njegovim pantalonama nađeno blato sa mesta zločina i da je njegov DNK nađen na Jeleninom lešu, onda je valjda sve jasno... - objašnjava izvor iz istrage.

Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas

Prema saznanjima, policija je tokom istrage Jeleninog ubistva obavila razgovor sa oko 2.000 ljudi, prikupljeni su svi materijalni i biološki tragovi i utvrđene su precizne lokacije mobilnih telefona svih članova porodice Marjanović u vreme Jeleninog ubistva! Zoranov telefon bio je na samo nekoliko metara od mesta gde je nađen njen leš, dok su telefoni njegovog oca Vladimira i brata Miloša bili u porodičnoj kući u Borči, piše Informer.

- Slučaj Jeleninog ubistva je proteklih 20 meseci imao nezapamćenu pažnju javnosti i policija je bila pod velikim pritiskom zbog toga. U medijima su se pojavljivale mnoge neistine i spekulacije u vezi s ovim slučajem, zbog čega je odlučeno da se ključni dokazi protiv Zorana ipak zadrže u strogoj tajnosti. Svi dokazi koje je policija prikupila po nalogu tužilaštva doveli su do toga da je protiv Marjanovića 15. septembra, posle 17 meseci istrage, podignuta krivična prijava za ubistvo supruge i on je uhapšen - objašnjava izvor.

Na drugoj strani, bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić kaže da veštačenje baznih stanica i mobilnih telefona nema veliku težinu na sudu.

bozo-spasic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- To veštačenje nema presudan značaj, jer je nemoguće sa velikom preciznošću utvrditi gde se nalazio mobilni telefon Zorana Marjanovića u vreme ubistva. To veštačenje baznih stanica može samo da pomogne policiji u kom smeru da ide, ali ne može se reći da je to ključan dokaz koji bi doveo do osuđujuće presude... - kaže Spasić.

Podsetimo, petorica branilaca Zorana Marjanovića od septembra tvrde da protiv Zorana nema čvrstih dokaza, ali su u nekoliko navrata naveli i da u spisima predmeta, koji je njima dostavljen iz tužilaštva, još nema veštačenja baznih stanica.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd