fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

"CIA me prati preko pejsmejkera" Šešelj na svoju odgovornost napustio bolnicu ODMAH POSLE OPERACIJE

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Profimedia
Vojislav Šešelj operisan je u četvrtak ujutru u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" gde mu je zamenjen pejsmejker.

Uprkos tome što je to bila operacija srca, istina rutinska, istog dana je izašao iz bolnice. Šešelj kaže da je to uradio na sopstvenu odgovornost jer nema vremena da se izležava u bolnici, a na račun svoje intervencije odmah je krenuo da zbija šale. Stručno je objasnio čemu tačno služi uređaj koji sada nosi u srcu i kako se nosi s tim što je to medicinsko pomagalo proizvedeno u SAD, a ne u Rusiji...

- Pa, naravno da sam izašao odmah iz bolnice. Ta operacija za mene nije bila strašna, što bi rekli moji Hercegovci: "Pala muva na međeda". A i brojne obaveze su me čekale – kaže Šešelj.

Od doktora je zahtevao da mu objasne kako će izgledati ceo tok operacije i šta će tačno da mu ugrade u srce pre nego što im se temeljno prepustio.

- Temeljno su mi pogledali srce s aspekta funkcionisanja dve elektrode koje su u njemu. Pošto su te dve elektrode sasvim dobro postavljene i tu nema nikakvih problema, one su ostavljene u srcu. Meni je potom zamenjen aparat koji se zove kardioverter-defibrilator i ujedno je u njega ugrađen pejsmejker. Taj uređaj utiče na smanjivanje aritmije i tahikardije, a u slučaju prevelike tahikardije izaziva šokove koji sprečavau naprasnu smrt. Pejsmejker deluje u slučaju iznenadne srčane slabosti kad se pali kao motor koji pojačava rad srca. U Holandiji su mi prošli put stavili nemački pejsmejker, a sada su mi stavili neki američki – prepričava Šešelj.

CIA
CIA
Foto: Profimedia

On potom konstatuje da bi bilo logičnije da su mu ugradili ruski uređaj u srce, ali da to nije bilo moguće.

- Nažalost, doktori nisu raspolagali ruskom tehnologijom i tako su Amerikanci ušli u moje srce. Oni sada mogu da me prate preko satelita. U svakom trenutku uz pomoć tog satelita biće u mogućnosti da lociraju moj položaj i da me, kad ih iznerviram i loše pričam o njima, gađaju raketom. Ali šta sam mogao da radim kad ruskog uređaja nije bilo – našalio se Šešelj.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd