Skip to main content
vojislav-seselj

"Američkog ambasadora proterati iz Srbije" Šešelj traži da Skot odgovara za NAJNOVIJU UVREDU

Foto: Srbija Danas
Šešelj ističe da je Skotova reakcija na nedavnu zvaničnu posetu venecuelanskog zamenika šefa diplomatije Srbiji u najmanju ruku neprimerena

Ambasadoru Kajlu Skotu trebalo bi otkazati gostoprimstvo i proglasiti ga personom non grata. Ko je on da određuje da li je neko na pravoj ili pogrešnoj strani istorije, poručuje Vojislav Šešelj.

Politika proširenja EU na Zapadni balkan POD ZNAKOM PITANJA, sve će se znati posle 29. maja, a evo i ZAŠTO

Politika proširenja EU na Zapadni balkan POD ZNAKOM PITANJA, sve će se znati posle 29. maja, a evo i ZAŠTO

Šef SRS Vojislav Šešelj kaže da bi Beograd trebalo da otkaže gostoprimstvo američkom ambasadoru Kajlu Skotu i protera ga iz zemlje!

kajl-skot
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Komentarišući Skotovu izjavu da je Srbija na pogrešnoj strani istorije zbog podrške aktuelnom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, Šešelj u izjavi za Informer kaže da to predstavlja najgrublje kršenje diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari suverene i nezavisne države. Prema njegovim rečima, Skot nema pravo da bilo kome određuje koga će da podrži i sa kojim državama će imati dobre diplomatske odnose.

Dačić zapušio usta američkom ambasadoru Skotu: Srbija poštuje izbor građana kako u Americi, tako i u Venecueli!

Dačić zapušio usta američkom ambasadoru Skotu: Srbija poštuje izbor građana kako u Americi, tako i u Venecueli!

Odakle mu pravo?

Šešelj ističe da je Skotova reakcija na nedavnu zvaničnu posetu venecuelanskog zamenika šefa diplomatije Srbiji u najmanju ruku neprimerena.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Tanjug/​Rade Prelić

- Zgrožen sam! Skotova izjava predstavlja grubo kršenje dobre diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene i nezavisne zemlje. Skotu bi trebalo otkazati gostoprimstvo i proglasiti ga personom non grata. Ko je on da određuje da li je neko na pravoj ili pogrešnoj strani istorije?! - pita Šešelj, dodajući da je Srbija uvek na pravoj strani kada se suprotstavlja američkoj dominaciji i hegemonizmu.

- Amerikanci su pokazali kakve su im namere kada su nas bombardovali 1999. godine. To, kao i ranija bombardovanja Republike Srpske, nikada im nećemo zaboraviti. Srbija će uvek biti uz Venecuelu i njen narod, a protiv američke agresije, kao što je bila uz vijetnamski narod tokom rata u Vijetnamu - ističe Šešelj.

Bombardovanje Beograda 1999
Foto: Profimedia

Podsetimo, Skot je posetu venecuelanske delegacije Beogradu na društvenim mrežama prokomentarisao sledećim rečima:

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije".

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd