fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Autorski tekst Aleksandra Vučića: Kad opet budem rekao da ih PREZIREM, biće zato što oni PREZIRU SRBIJU

Foto: Profimedia/Ilustracija
Vučić o "Eliti i plebsu"

Za sve vreme kojim se bavim politikom, a bavim se dugo, nisam video da neko toliko prezire i svoju zemlju i ljude koji u njoj žive, konstatuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu, u kojem se bavi pozicijom i društvenim i političkim nastupom srpske kvazi elite.

Makron stiže sa 100 ELITNIH LEGIONARA: Otkriveno bez čega francuski predsednik ne može da PRESPAVA U BEOGRADU

Makron stiže sa 100 ELITNIH LEGIONARA: Otkriveno bez čega francuski predsednik ne može da PRESPAVA U BEOGRADU

Makron dolazi u Beograd: Da li će "omekšati" stav o proširenju EU i šta za nas znači njegov loš odnos sa Albancima?

Makron dolazi u Beograd: Da li će "omekšati" stav o proširenju EU i šta za nas znači njegov loš odnos sa Albancima?

Zagrljaj kao tačka na nesporazum Bugarske i Srbije! Borisov: Ja vas Srbe toliko volim! Nisam dobro shvaćen! (VIDEO)

Zagrljaj kao tačka na nesporazum Bugarske i Srbije! Borisov: Ja vas Srbe toliko volim! Nisam dobro shvaćen! (VIDEO)

Poslednjih dana i nedelja, u sveprisutnoj kampanji omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih u srpskom društvu koji su mislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva, pređena je granica svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, istakao je Vučić u tekstu pod naslovom "Elita i plebs".

Očigledno nervozni zbog činjenice da im prevrati ne uspevaju da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou, politički kvazielitisti , navodi Vučić, pribegli su oprobanom, neki bi, delimično s pravom, rekli, fašističkom metodu, podeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobede. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

Ti drugi, će vremenom, konstatuje dalje Vučić, postajati sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od njih, prepametnih, vizionara, protezama na vreme ispravljenih vilica i zuba i da nije naročito važno to što takvi elitisti, kako navodi, pojma nemaju ni ko je Bizmark, niti znaju razliku između Paje i Slobodana Jovanovića, ali o sebi lepo misle.

- I koga, uostalom, briga za milione evra koje su pokrali pripadnici takve kvazielite, koga briga za hiljade fabrika koje su uništili, što negde ima logike, jer u tim fabrikama ima mesta samo za glupe, ružne i krezube, a oni su tu da marišu pare, muntaju sa sekundama, varaju neke naivne Kineze i sve u svemu, odlučuju o svemu - pita Vučić u autorskom tekstu i konstatuje kako su lepo su smislili da narod crkne, dok oni lepo žive.

- Povrh svega, pišaće nam po grobovima, jer to je vrhunac izraza njihove intelektualne dominacije i stvaralačke nadmoći - dodaje i kaže da je preuzeo sam na sebe teret prihvatanja dobrog dela čoporativnih udaraca, uveren da će običan i pristojan narod umeti da pobedi one koji bi da upravljaju našim životima samo zato što oni misle da to tako treba. 

Šutanovac: Boško je zec što trči pred kerovima, što nije ratovao na Kosovu kad je trebalo

Šutanovac: Boško je zec što trči pred kerovima, što nije ratovao na Kosovu kad je trebalo

Novi prisluškivani razgovori Jeremića: Vuk pričao o švaleracijama u Moskvi i državnim tajnama

Novi prisluškivani razgovori Jeremića: Vuk pričao o švaleracijama u Moskvi i državnim tajnama

"Sledeće godine će neko drugi preuzeti SNS"

"Sledeće godine će neko drugi preuzeti SNS"

- Zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral - poručuje u autorskom tekstu Vučić.

On dodaje i da „ova grupa“ preko svojih istomišljenika - eugenista, poput Velike inkvizicije organizuje progon i spaljivanje na lomači tobož glupaka koji im se suprotstavljaju u bilo čemu. 

- Naročito, i što su nepismeniji i neobrazovaniji, to snažnije napadaju, a posebno sladostrašće pokazuju kada se obračunavaju sa diplomama i njihovim nosiocima, jer, koga briga za znanje, diploma je sve, forma je najvažnija, zato su oni elita, a mi ostali krezuba stoka - konstatuje Vučić.

On dalje u tekstu poručuje „džabe što su naše diplome, najčešće ispisane višim ocenama, progoniće vas dok ste živi, jer vi, ustvari, nemate pravo na diplomu“.

Vuk Jeremić, Boško Obradović
Vuk Jeremić, Boško Obradović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Dakle, ko misli da je za Srbiju bolji ekonomski rast od 4,5 odsto u odnosu na minus 3,1 taj je glup, navodi on, i dodaje da je glup i nepismen i onaj ko se raduje autoputu do Makedonije, Bugarske ili Čačka, star onaj ko želi fabrike i investicije, krezub ko podržava veću zaposlenost, ko je za veće plate i penzije gleda Pink i čita tabloide, a ko želi da se kosovski čvor reši - ili je izdajnik ili neobrazovana štetočina.

- Ko je za sve to zajedno, za rast i napredak ove zemlje, za punu državnu kasu, manji javni dug, novi investicioni ciklus - apsolutni je nepismeno krezubi, neobrazovano matori idiot. I to je jedino opravdanje, za sve njihove neuspehe, za izgubljene izbore i za činjenicu da ih Srbija, jednostavno neće. 

E, kada neće, onda mora da je ona kriva, a ne oni.

Vučić piše da ova teza, osim što je odvratna, ponižavajuća i nosi sve odlike eugenike, implicira i nužnost ukidanja demokratskih instituta, a pre svega, izbora i navodi kao zaključak „Šta će nam, kada će glupi, nepismeni i krezubi da glasaju protiv nas“.

PRE SRBIJE IDE U RUSIJU - Kakvu će poruku Makron doneti Vučiću od Putina?

PRE SRBIJE IDE U RUSIJU - Kakvu će poruku Makron doneti Vučiću od Putina?

"Stvorite VELIKU SRBIJU, vi ste JAČI, MOĆNIJI I VAŽNIJI od Albanaca!" Bivši šef CIA za Balkan OTVORIO KARTE

"Stvorite VELIKU SRBIJU, vi ste JAČI, MOĆNIJI I VAŽNIJI od Albanaca!" Bivši šef CIA za Balkan OTVORIO KARTE

BAHATOST I AROGANCIJA PREMA DRŽAVI: Vučić JASNO REKAO šta misli o TAJNOM SNIMKU Jeremića i Roćena (VIDEO)

BAHATOST I AROGANCIJA PREMA DRŽAVI: Vučić JASNO REKAO šta misli o TAJNOM SNIMKU Jeremića i Roćena (VIDEO)

On piše da zbog toga, zato što su odbili da glasaju sopstvenu propast, za one koji su im ukinuli 600.000 radnih mesta, pozatvarali fabrike, opljačkali sve što se moglo opljačkati, i doveli zemlju do bankrotstva, njih sada treba kazniti.

- Šta je sledeće? Zabraniti takvima da glasaju? Zabraniti im da imaju decu, jer su inferiorni? Otvoriti logore za svakoga ko se usudio da pogrešno glasa? Dati vlast, jer jeste o tome reč, superiornima, višoj rasi, eliti koja će onda da određuje šta ko ima da radi i da naplati, od inferiornih, sav gubitak koji su zabeležili u poslednjih sedam godina - pita Vučić.

I to zato, kako navodi, što za to vreme rijaliti kontrolisao Dragan Đilas, i nije zarađivao od njih, što nije mogao da bude vlasnik tabloida, a bio je, zato što ne mogu više da se ugrade u svaki posao u Srbiji, a ugrađivali su se, zato što su izgubili privilegije, mesta u upravnim odborima, tezge, kombinacije, mogućnost da uzmu kada i šta god hoće.

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Tanjug/​Sava Radovanović

- To je razlog. Zbog toga su svi koji nisu za njih, a većina nije, proglašeni za idiote, zato cela kampanja u kojoj se Srbija vređa, ponižava, a njeni građani proglašavaju za trećerazredne gubitnike - zaključuje Vučić i dodaje da je to postalo i jedina politika koju ta kobajagi elita i ima, i koju nudi.

- Zato, kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju. I zato što sam spreman da branim pravo svakog čoveka u ovoj zemlji da ne bude gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrednog. I njegovo pravo da sam bira - ističe Vučić uz konstataciju da to ljudi u Srbiji umeju.

- I umeće i na sledećim izborima - poručio je Vučić u autorskom tekstu.

Prija li vam zahlađenje?

+ Pošalji komentar 27 Pogledaj sve komentare
Nikoletka's picture

Nikoletka

Predsednik uvek iskreno i otvoreno i to je prednost na opstale trkace vlasti.

1 | 5
Mirjana's picture

Mirjana

Svaka rec mu je na mestu. A dela pokazuju sta je sve uradio za ovu zemlju. Bez obzira mrzeo ga neko ili ne,on je mnogo unapredio Srbiju.

1 | 2
vera's picture

vera

predsedniče , samo neka je takvoj eliti daleko lepa kuća, narod vas voli , podrška predsedniku Vučiću.predsedniče , samo neka je takvoj eliti daleko lepa kuća, narod vas voli , podrška predsedniku Vučiću.

1 | 2
Minja's picture

Minja

Nikad nismo imali ovako umišljenu opoziciju, koja misli da je najbolja u svemu, a u stvari je sasvim suprotno od toga.

0 | 1
Novi Sad's picture

Novi Sad

Ko god mrzi svoju državu, tog treba prezirati.

1 | 2
Vule's picture

Vule

Narod podržava i glasa za Vučića upravo zato što radi za napredak Srbije i što ima hrabrosti da kaže istinu, svidela se ona nekome ili ne.

1 | 1
zara's picture

zara

Strasno je kada se svakodnevno gleda kako opozicija sabotira svoju zemlju, sve sradi samo na stetu.

0 | 2
aca's picture

aca

Sve lepo receno.Respect

1 | 1
A.B.'s picture

A.B.

Opozicija bruka i omalovazava svoju zemlju. A napadima i pretnjama pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost i malverzacije. Narod je pokazao na izborima šta misli o opoziciji.

2 | 2
Aleksandar's picture

Aleksandar

Takvoj eliti daleko lepa kuća, narod vas voli,podrška predsedniku Vučiću.

2 | 2
Aleksandar 's picture

Aleksandar

ule 10.07.2019. 09:38 Narod podržava i glasa za Vučića upravo zato što radi za napredak Srbije,a elita kojoj pripada Djilas i ekipa nikom ne treba.

1 | 2
Biljance's picture

Biljance

Koga i čije interese,takozvana naša elita predstavlja.

0 | 1
MilijanaLakić's picture

MilijanaLakić

Odličan tekst predsednika, sram ih bilo građana Srbije koje fašistički dele na "elitu" koja glasa za njih i sve ostale koje vređaju negativnim i pogrdnim komentarima jer glasaju za SNS.Opozicija jeste talog ovog društva i nije nikakva elita

0 | 2
ceca's picture

ceca

Srpski neprijatelji ne prestaju da vređaju građane Srbije.

0 | 1
Autorski tekst Vucica's picture

Autorski tekst Vucica

Srbija je uznapredovala i smanjila korupciju na prihvatljivu meru, a upravo ovi sto kritikuju su se obogatili na korupcionaskim aferama, a sad vredjaju gradjane Srbije ,jer ih boli istina ,koju sada znaju i gradjani Srbije.

0 | 2
Autorski tekst Vucica's picture

Autorski tekst Vucica

Predsednik iskreno i otvoreno je napisao tekst o opoziciji.

0 | 1
Jovan's picture

Jovan

Opozicija da voli Srbiju nikad se ne bi tako ponasali i rusili i unistavali imovinu

0 | 1
saska's picture

saska

Vucic radi svoj posao odgovorno, on je covek koji radi za interese svojih gradjana.

1 | 1
Lili's picture

Lili

Predsednice ti si pravi covek na pravom mestu ostali mogu samo da ti zavide na uspehu ziv nam bio

1 | 1
nikola's picture

nikola

Voli Srbiju, vise nego sebe!

0 | 1
Jana's picture

Jana

Voli pare i moć

0 | 0
Kaca's picture

Kaca

Svaka reč mu je na mestu!

0 | 1
Isa's picture

Isa

SzS prezire Srbiju i sa stranim silama i obaveštajnim službama radi protiv nje.

0 | 1
Goca's picture

Goca

Vučić se bori svim silama za svoj narod, a Đilas i ekipa samo gledaju svoj interes.

0 | 1
Dijana's picture

Dijana

Svaka cast predsedniku!

0 | 1
Ana's picture

Ana

Narod je najbolji sud koji izriče presudu.

0 | 1
Nick's picture

Nick

Sve je lepo receno,kako i treba da bude,samo jedna stvar ne stima...nista od recenog nije istina...

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd