Skip to main content
Zabrinuti muškarac

Beograđanin statusom RASPLAKAO Srbiju: Sine, ova vrata su ti uvek otvorena, a njemu ću SVAKU KOSKU POLOMITI

Foto: Profimedia
Neopisiva ljubav oca i ćerke

Psihoterapeut dr Vladimir Đurić često na Fejsbuku ostavlja statuse koji rasplaču Srbiju. Naime, žive i istinite priče koje čuje u prolazu ili u razgovoru sa nekim podeli na svom profilu, a oni često postanu lekcija svima nama.

Jedan od poslednjih posvetio je ljubavi između očeva i ćerki.

Prenosimo vam njegov novi status:

- Sine, vrata ove kuće su ti uvek otvorena. A bude li te ikad takao onaj tvoj, samo dođi, pogledaj me i zagrli... Ne moraš mi ništa reći. Slomiću mu svaku kosku u telu - reče moj automehaničar pre neki mesec pričajući o ćerki pred udajom.

Ćelav, neobrijan, gojazan, u prastarom kombinezonu skroz zaflekanom od ulja, sa crtom od znoja i prašine po sred čela i „zakrvavljenim očima sa dušom“.

Veliki sam fan psihoterapije, obožavam sve što ima veze sa njom – kongrese, seminare, edukacije i radionice, predavanja, filmove i stranice na internetu sa tom tematikom...

HIT OGLAS izazvao NEVERICU u regionu: Sa ženom sam se posvađao, a da perem ne umem... (FOTO)

Međutim, najviše volim što se pomenuta nauka ili možda „tajna veština“ može naći svuda, u svakoj ljudskoj interakciji ili mestu. U filharmoniji, pozorištu, kafani, šetalištu, košarkaškom terenu... Pa i u automehaničarskom kanalu dok otac koji je tu ostavio svoje najbolje godine da bi prehranio i iškolovao svoje čedo drži predavanje o vaspitavanju ćerki.

otac i ćerka
Tata i ćerka
Foto: Profimedia

I nema tog profesora univerziteta i knjiškog moljca koji bolje poznaje materiju i ko je učio sa više razumevanja, ljubavi i odanosti prema porodici čuvajući to pile s njegovim očima u rukama crnim od ulja nakon 12-časovne smene u kanalu.

Šta mislite, da li će ta devojčica biti maltretirana? Da li će trpeti psihičko i fizičko zlostavljanje u braku? Da li će misliti da nema spasa, propiti se i navući na tablete? Da li će razviti paniku, hipohondriju ili neku psihosomatsku bolest levitirajući između pakla u braku i pakla osude od strane svoje sopstvene porodice ili društva?

Ili će shvatiti da NE MORA da ostane u tom braku, da ima alternativu, da ima taju, bez svih zuba, ali sa velikim srcem, ogromnom dušom i još većim rukama koje će je braniti od svega i svačega?

A čim ne mora, to je sasvim drugi padež. Njena sreća je tada samo njena stvar i zavisi od njenih ličnih preferencija.

Ali zato njena tuga... Uvek ima s kim podeliti, a tuge koje se dele i nisu toliko strašne”.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd