fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

BIĆE HAPŠENJA! Štitili MAFIJU samo kako bi prisluškivali predsednika Vučića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Ministar policije Aleksandar Vulin juče je potvrdio da su predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice bili meta prisluškivanja! Posle jučerašnjeg saopštenja MUP, neko od krupnih zverki iz vrha policije i najviših državnih struktura moraće u zatvor.

- Prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, radna grupa MUP, formirana rešenjem ministra, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik i njegova porodica prisluškivani. Obaveštenja primljena od lica za koja se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice dostavljena su na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije - saopšteno je juče iz MUP, uz napomenu da je ministar Vulin izjavio da je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao predsednika Vučića.

BAJDEN JE BIO IMPRESIONIRAN DEČANIMA: Otac Sava objavio fotografije posete američkog predsednika srpskoj svetinji (FOTO)

BAJDEN JE BIO IMPRESIONIRAN DEČANIMA: Otac Sava objavio fotografije posete američkog predsednika srpskoj svetinji (FOTO)

KO JE UGROZIO VUČIĆEVU BEZBEDNOST? Isplivala lista imena saslušanih zbog prisluškivanja predsednika i njegove porodice

KO JE UGROZIO VUČIĆEVU BEZBEDNOST? Isplivala lista imena saslušanih zbog prisluškivanja predsednika i njegove porodice

Vučić uputio iskrene čestitke novom predsedniku SAD: Nema ništa časnije od služenja domovini!

Vučić uputio iskrene čestitke novom predsedniku SAD: Nema ništa časnije od služenja domovini!

OPASNA EKIPA

Podsetimo, predsednik je na udaru političko-kriminalne grupe u kojoj su i visokopozicionirani državni funkcioneri i kadrovi SNS. Vučićevi razgovori prisluškivani su od godinu do godinu i po dana, što je zapravo bio pokušaj državnog udara. Pored njega, na meti dela naprednjaka bili su i članovi porodice predsednika Srbije. Indikativno je da su špijunirali baš šefa države, koji insistira na obračunu s mafijom i njihovim pomagačima u državnim strukturama, a s druge strane šurovali sa kriminalnim klanovima.

- Ova opasna ekipa želi da se reši Vučića. Ukršteni su tu razni globalni, političko-privatni i privatni interesi, spojili su se naizgled nespojivi. Ali ih veže želja za političkom moći, funkcijama, biznis-varijantama, (kriminalnim) profitom. Smetnja je Vučić i zato je cilj srušiti ga da bi oni mogli da vršljaju kako im volja i da bi sačuvali pozicije i prljave poslove - kaže izvor iz bezbednosnih krugova.

Zahvaljujući tim vezama u bezbednosnim strukturama i policiji, uspeli su, kako dodaje, da probiju visokosofisticiranu komunikaciju predsednika države, koji bi trebalo da je najzaštićenija ličnost u državi.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Misteriozna smena Dijane Hrkalović

Dijana Hrkalović je rođena 1987. godine u Beogradu i dugo je važila za jednu od najmoćnijih osoba u MUP. Na iznenađenje mnogih, 29. maja 2019. ministarstvo je saopštilo da "državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović od sutra više neće obavljati ovu funkciju u MUP zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu."

Ministar Nebojša Stefanović zahvalio joj se na "ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova" i poželeo joj mnogo uspeha u narednom periodu, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. Ona je svojevremeno izjavila da je razlog odlaska sa funkcije teška bolest, što se ne poklapa sa pomenutim saopštenjem, tako da je razlog smene ostao tajna.

Uoči formiranja nove vlade, ona je, prema saznanjima, u jednom beogradskom restoranu osula drvlje i kamenje na direktora BIA Bratislava Gašića, nazivajući ga "kerom koji je previše lojalan Vučiću". Ona je bila revoltirana činjenicom da je Gašić tada važio za jednog od ozbiljnijih kandidata za novog ministra policije.

vučić
Tanjug/​Sava Radovanović

Delovi MUP smeštali i "Jovanjicu"

To da deo policije radi protiv predsednika Vučića otkrilo se i ukazivalo se još pre godinu dana. Pokušavali su, kako je pisao tad naš list, da podmetnu aferu "Jovanjica" da bi vlasnik plantaže Predrag Koluvija na suđenju izjavio da mu je u danu kad je uhapšen jedan visoki državni funkcioner rekao da za sve može da optuži brata predsednika države. Koluvija je, podsetimo, tokom iznošenja odbrane ispričao i da ga je načelnik operative u MUP Dušan Mitić nakon hapšenja terao da za sve optuži Andreja Vučića.

KO JE ČUVAO ELEZA

Da su veze mafije sezala do samog vrha policije, govore i saznanja da su pojedini funkcioneri MUP šurovali sa Darkom Elezom (40), čije izručenje traže vlasti u BiH, a koji je blizak "kavačkom klanu". Tim povodom je saslušana i Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP dok je ministar bio Nebojša Stefanović. Ona je, kako se saznaje, izjavila da se ne seća kontakata s njim, poričući da je upletena u mrežu Elezovih zaštitnika. Nezvanično se saznaje da su inspektori koji se bave ovim slučajem došli do saznanja da je Elez pokrivan godinama.

- Sumnja se da su u periodu od dve godine prijave protiv njega za teška krivična dela, kao što su pretnje ubistvom i iznude, završavale u fioci, a ne pred tužiocem i sudom - naveo je izvor.

Zanimljivo je da je Elez moć i veze demonstrirao i u zgradi policije. Čak su ga zaposleni u stavu mirno oslovljavali s gospodine Elez, kao da je reč o nekom nadređenom ili uvaženom gostu, zbog čega se posle istrage unutrašnje kontrole očekuju i hapšenja unutar MUP.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd