Skip to main content
Vojislav Šešelj i Čeda

Bivši Đinđićev telohranitelj tvrdi: Čeda se divio Šešelju, a od Šiptara je dobio dva "roleksa" zbog JEDNOG zadatka

Foto: Srbija Danas/ Twitter/@Ceda_Jovanovic/ SD ilustracija
Lider LDP Čedomir Jovanović svojevremeno je, prema tvrdnjama Milana Veruovića, redovno posećivao vođu „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara, a Veruović tvrdi i da se Jovanović divio lideru radikala Vojislavu Šešelju.

Lider LDP Čedomir Jovanović svojevremeno je, prema tvrdnjama Milana Veruovića, redovno posećivao vođu „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara, a Veruović tvrdi i da se Jovanović divio lideru radikala Vojislavu Šešelju

SKANDAL Predsednika uporedili sa Pinočeom, a nacionalni stadion sa logorom: Reakcije na naslovnicu NIN-a

Veruović, inače bivši Đinđićev telohranitelj, je u intervjuu za Balkan info rekao da je Jovanović 2001. godine "pokušavao da izvuče Spasojevića iz zatvora i za to je nagrađen vrednim "roleks" satovima, ali i novcem".

- Dušan Spasojević ga je nagradio novcem, a dobio je i dva sata, muški i ženski "roleks"! Išao je u zatvor, jer je morao Duću da smiri i realksira. Da mu kaže:,,Biće sve u redu, Dućo, ja sam tu. Samo nemoj da kažeš da sam ja sa tobom bio na onoj žurki, da smo šmrkali, da smo se kupali u bazenu..." Čeda je direktno učestvovao u njegovom oslobađanju, imao je vezu i kontakt sa "zemunskim klanom" - rekao je bivši Đinđićev telohranitelj.

On tvrdi da se Jovanović "osećao kao da ga "zemunski klan" drži u šaci" i da se "obradovao kad su ubijeni Spasojević i Luković". U trenutku te likvidacije, Veruović se nalazio u bolnici zbog ranjavanja u atentatu na Đinđića.

- Čeda me je često posećivao u bolnici. Te večeri, u kasno doba, došao mi je i sav ozaren rekao radosnu vest:,,Milane, osvetili smo Zorana!" Bio je radostan i zadovoljan. Rekao je da su pronašli štek u kom su se nalazili "zemunci" i da su pokušali da pružaju otpor i beže, pa je policija primenila silu i ubila ih. Pitao sam:,,Čedo, zar ste morali da ih ubijete?" Bilo je mnogo drugih načina, pa i da se sami poubijaju. Mislim da su bili veoma važni svedoci. Ali, upravo zbog toga on je bio radostan, bio je u strahu da ga ne razotkriju njegovi kontakti s njima – ispričao je Veruović.

Vučić o protestima opozicije: Dok nema nasilja policiju neće ni videti

On kaže da su Čedu "plašili slikama iz Šilerove".

- Na kraju je srušio Šilerovu. Gradska uprava se bunila, nisu mogli da nađu pravi razlog da izvrše to naređenje, ali je on išao kao Krcun i rušio sve čega se bojao – rekao je bivši Đinđićev telohranitelj.

Jovanović se nije oglašavao povodom tvrdnji Veruovića.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd