Skip to main content
Park

BORBA PROTIV NASILJA NA INTERNETU: Deci pokazati kako da na internetu nešto mogu da stvore

Foto: Profimedia
Direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović Grković smatra da decu treba inspirisati da na internetu nešto stvore

Direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović Grković ulogu ustanove na čijem je čelu u borbi sa digitalnim nasiljem vidi u premeštanju fokusa - sa interneta kao potencijalno opasnog, na internet kao polje istraživanja.

RAZOTKRIVEN: Koristio lažne profile i nudio novac u zamenu za seksualne usluge deci!

Evo zašto je važno da znate šta vam dete radi na internetu

- Treba da dodatno razvijamo znanja i da decu inspirišemo da se igraju na internetu tako što će nešto da stvore. A od te dečije kreativnosti do inovacija, usluga koje se mogu prodati u celom svetu, nije dug put. I to pokazuju mladi ljudi koji ovde, čak za vreme studija, osnivaju kompanije i koji su im fantastičan primer - kazala je ona za portal SrbijaDanas.com dodajući da u NTP svakodnevno dolazi 400 inženjera zaposlenih u preko 40 fabrika.

Gordana Danilović Grković
Foto: YoutubePrintscreen/ICT Network Serbia

Smatra da je to pravo mesto za zaraziti se inženjerstvom. 

- Mi moramo da im pokažemo kako to funkcioniše, da u prstima prepoznaju šta to znači. Kada mlad čovek sa 21, 22 godine ima ideju, treba samo da ga malo pogurate, pa da mu smanjite udar troškova i administracije, da mu pomognete da razvije dodatne veštine o tome kako upravljati biznisom, kako pregovarati sa investitorom, koji su finansijski alati koje može iskoristiti, kako da isplanira svoj biznis - pobrojala je ističući da naše društvo uopšte nije svesno potencijala zaposlenih u haj-teku.

Danilović Grković smatra da će se to tek uočiti kroz rad generacija koja odrastaju u digitalnom okruženju, a koja su sa druge strane u riziku od toga da podlegnu negativnim efektima pristupa internetu, te da je rešenje u prevenciji. Između ostalih, i na ovaj način.

LogOut

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca. Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd