fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Brnabić posle razgovora sa Vučićem: Nikada nisam videla predsednika tako razočaranog

Srbija neće odustati od nacionalnog interesa

Posle višečasovnog razgovora premijerke i predsednika Srbije Ane Brnabić i Aleksandra Vučića, javnosti se uživo obratila predsednica Vlade u Dnevniku RTS-a.

Vučić i Brnabić ranije u toku dana sastali su se u predsedništvu, gde su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji, ekonomiji, ali i rekonstrukciji Vlade.

Pročitajte i:

Takođe, bila su otvorena i sva druga politička pitanja u zemlji i regionu.

- Imala sam danas jako dug sastanak sa predsednikom Vučićem, najviše vremena nam je uzela situacija na Kosovu! - rekla je ona i dodala da je očekivala oštru osudu.

Brnabićka je rekla da su ona i predsednik Vučić imali tešku sednicu u ponedeljak, da je razmišljao hladne glave i da nije pustio da emocije preovladaju, mada ga nikad nije videla tako razočaranog.

aleksandar-vucic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Istakla je i da nikada nije videla Vučića da je toliko razocaran reakcijama stranih partnera na poslednje dogadaje koji se tiču KiM.

- Mislim da je sve ono što se dešavalo u poslednje vreme nešto što je svojevrsni presedan. Ja sam takode zabrinuta i razocarana nedostatkom reakcije naših partnera - porucila je Brnabić.

Kaže da nije cula nikakvu osudu onoga što se dogodilo u kosovskoj Mitrovici. Prema njenim recima, taj ponedeljak je bio težak kao i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja se održala tim povodom.

- Mislila sam da će se naći kompromisno rešenje. Srbija je ponovila da je spremna na dijalog, ponovila je da je raspoložena za mir. Priština je imala podršku svojih partnera, najjačih partnera. Mislim da svi znamo ko su, kao i zašto nije implementiran Briselski sporazum - rekla je ona i dodala da će Srbija nastaviti da insistira na miru i stabilnosti.

ana-brnabic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Srbija neće odustati od nacionalnog inetersa. Ali sve je teže očuvati racionalni pristup Srbije, kada imate nepoštovanje dogovora na temu najprostijih stvari.

Brnabićka je rekla da su se dotakli i rekonstrukcije Vlade, ali da je bilo prečih tema.

- To će sačekati neka stabilnija vremena na KiM - objasnila je predsednica Vlade.

Ekonomski rezultati iz prvog kvartala su odlični, rekla je ona, i dodala da smo imali suficit umesto deficita, što je više od onog što sui očekivali.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd