Skip to main content
NATO i srpski tenk

ĆEBAD VARALA NATO AVIJACIJU: Ovo su varke naše vojske kojom su srpski tenkovi postali NEVIDLJIVI!

Foto: Profimedia/ SD ilustracija
Srpski vojnici i komandanti izluđivali su NATO agresore tokom bombardovanja 1999. godine svojim varkama i skrivanjem naše tehnike od agresorske avijacije

General-pukovnik Nebojša Pavković opisao je u svojim dnevnicima obilaženje jedinica u selu Donje Slakovce, 1. aprila uveče.

Uz put je primetio tragove gusenica od tenkova, a znao je da njih neprijateljski avioni mogu registrovati.

General Pavković je morao na to da ukaže nadležnom majoru, iako je pohvalio njegov izbor položaja.

Odgovor majora je iznenadio generala. Tragovi gusenica su namerno ostavljeni, jer tenkovi uopšte nisu bili tu: Prošli su putem, a potom kroz šumu otišli na položaj.

Pavković je bio ubeđen da će NATO ipak znati da su tenkovi u blizini, ali je major onda pozvao prisutne da vide položaje tenkova: Komandno mesto bataljona je bilo pod zemljom, tenkovi u skloništu, na bezbednom!

To nije bila jedina varka za NATO agresore.

Posle startovanja motora srpski vojnici su prebacivali nakvašenu ćebad preko tenkova, a ona su sprečavala da ih "uhvate" avioni A-10, ali su ujedno i hladila motore!

NATO je ispalio ogroman broj projektila na nepostojeće položaje naše vojske, gađali su mikrotalasne pećnice i slične zamke, ali nažalost, nisu bili toliko neprecizni kada su zločinački gađali civilne objekte.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd