fbpx
Skip to main content
Saša Paunović

CRNO NA BELO! Ovo je dokaz da Paunović i Talamba građanima NE GOVORE ISTINU!

Foto: Media Centar
Javna nabavka za obezbeđenje ne postoji

Skupština opštine Paraćin ne poseduje javnu nabavku kojom je pare iz budžeta, odnosno novac građana Paraćina, dala za privatno obezbeđenje sa pendrecima koje obezbeđuje sednice, iako je predsednik opštine Saša Paunović tvrdio da je sve uređeno po propisima.

Predsednik opštine Saša Paunović tvrdio je da se "sredstva predviđena za uslugu obezbeđenja isplaćuju preko finansijskog plana Skuštine opštine". Za takvu uslugu Skupština opštine Paraćin morala bi da poseduje javnu nabavku, kojom pare iz budžeta, odnosno novac građana Paraćina, daje za to obezbeđenje. Međutim, ta javna nabavka ne postoji, a to nam je u dopisu Skupština opštine Paraćin, na zahtev poverenika za informacije od javnog značaja, sama i potvrdila.

- Na osnovu Vašeg zahteva koji ste uputili povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a u vezi konkursa javne nabavke za uslugu obezbeđenja sa pratećim aktima, obaveštavamo Vas da NE POSEDUJEMO traženu informaciju - piše u dopisu koji smo dobili od Skupštine opštine Paraćin.

Dokument Skupštine opštine Paraćin koji potvrđuje da javna nabavka ne postoji
Dokument Skupštine opštine Paraćin koji potvrđuje da javna nabavka ne postoji

Ovo priznanje o nepostojanju javne nabavke dobili smo nakon što smo se obratili povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljubu Šabiću, jer Skupština opštine Paraćin nije htela da nam da informacije o javnoj nabavci.

Dakle, ne samo da je Paunović slagao da se sve radi po propisima, nego nije rekao ni istinu građanima Paraćina o tome kako je Skupština opštine iznajmila privatno obezbeđenje.

Saša Paunović
Saša Paunović
Foto: Media Centar

Takođe, time što predsednik Skupštine opštine Paraćin, Dragan Mitić Talamba, nije želeo da nam pošalje informacije o javnoj nabavci, pokušao je od građana Paraćina da sakrije istinu, jer zapravo ta javna nabavka i ne postoji!

Dragan Mitić
Foto: YoutubePrintscreen/Vesti Paracin

Podsetimo, poslednje sednice Skupštine opštine Paraćin održavaju se uz jake mere privatnog obezbeđenja. To obezbeđenje pre sednica pendrecima dočekuje i legitimiše političke neistomišljenike predsednika opštine Saše Paunovića, građane Paraćina koji žele da prisustvuju sednici, ali i opoziciju koju u Paraćinu čini SNS i JS.

Privatno obezbeđenje u Paunovićevoj opštini
Privatno obezbeđenje u Paunovićevoj opštini
Foto: Privatna arhiva

Prilikom jedne od sednica koja je digla buru u javnosti, odbornike opozicije na ulazu u opštinu dočekali su uniformisani pripadnici privatnog obezbeđenja, uz još nekoliko aktivista Demokratske stranke koji su ih snimali mobilnim telefonima.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
OZNA's picture

OZNA

Izvesne gospodjice ISTINA nije vec duze vreme u Paracinu a gdjica PRAVDA dolazi povremeno za TAJKUNE

1 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd