fbpx
Skip to main content
Manastir Tumane

ČUDO na GOLUBAČKOM OSTROGU: Nema devojčica progovorila!

Foto: Vikipedia
Prava čuda se dešavaju u manastru na Golupcu

Svedočenja mnogih saglasna su u jednom, da su sveti Zosim i Jakov pomogli nebrojeno puta i iscelili za medicinu otpisane.

VELIKO ČUDO U BOSNI: Njemu je poruka sa PANJA skinula 4 godine TERETA, a evo kako!

Verina neverovatna priča sa OSTROGA nateraće vas da verujete u ČUDA - zaista se desila!

Sveće
Foto: Profimedia

Skriven u gustim šumama nadomak Golupca, manastir Tumane broji punih šest vekova neprekidnog postojanja. Vreme nastanka, ličnost ktitora i život srednjovekovne svetinje ostali su tajna za istorijsko pamćenje. 

O manastiru, kako to samo narodna ljubav može, govori do danas živo predanje... O slavnom Obiliću, Kosovskom boju i svetom starcu, pustinjaku Zosimu, pristiglom sa dalekog Sinaja. Danas se manastir Tumane nalazi u žiži interesovanja pravoslavnih vernika, turista, namernika... O njemu se piše, snima, govori. Prelep prirodni ambijent u kojem se nalazi, čista i brza planinska reka, sama manastirska crkva poput gorostasnog svedoka vremena, mali zoo-vrt, drevna isposnica, neobična gostoprimnica! Sve su to, čini se, potencijalni razlozi oživljavanja drevne svetinje. Međutim, tajna se krije u nečemu mnogo dubljem...

Dva svetitelja čudotvorca

U manastirskoj crkvi čuvaju se netruležne mošti dvojice svetitelja, Prepodobnog Zosima Sinaita, na čijem grobu je i nastao manastir, kao i Prepodobnog Jakova Novog, gotovo našeg savremenika, učenika Svetog vladike Nikolaja. Svakog dana zateći ćete mnogobrojne ljude kako se mole i vape za pomoć kraj moštiju tumanskih svetitelja.

Čuli su OTKUCAJE SRCA nekoliko dana NAKON ABORTUSA - svi su bili u ŠOKU (VIDEO)

Svedočenja mnogih saglasna su u jednom, da su sveti Zosim i Jakov pomogli nebrojeno puta i iscelili za medicinu otpisane. U ovom svetom manastiru čudesa su svakodnevna pojava, ko god je došao sa verom, primio je blagoslov i pomoć od svetitelja. Primeri živih ljudi najbolje nam govore o tome.

dete u mraku
Foto: Profimedia

Unuka progovorila, baka progledala

- Posetili smo Manastir Tumane sa hodočasničkom grupom polovinom juna 2017. Mojoj unuki D., koja nije mogla da govori, pročitana je molitva kod moštiju svetitelja. Potom, na radost svih, devojčica je progovorila. Ponela sam iz manastira vodu sa izvora Svetog Zosima. Pročitala sam da je svetac pomogao mnogima koji su imali probleme s vidom. Umila sam se vodom i vid se povratio na oko na koje nisam videla - zabeležila je Suzana iz okoline Leskovca.

Isceljenje od teškog napada gastritisa

Mina S. iz Beograda boluje od teškog oblika gastritisa. Svaki napad završavao se kod lekara, uz infuziju i obaveznu terapiju.

" Oko Petrovdana 2017, mene je jedne veče uhvatio ozbiljan napad gastritisa. Dete nisam imala kome da ostavim. Pomolila sam se Svetom Zosimu Tumanskom, za koga sam inače veoma vezana, i popila sam nekoliko kapi svetog ulja od njegovih mostiju. Posle nekoliko minuta, bol se umirio i sve je samo od sebe prošlo, što se do tada nikada nije dešavalo.“

TRI NAJVEĆA ČUDA MANASTIRA OSTROG: U snu joj se javio sveti Vasilije i rekao da NE PLAČE

Uz pomoć svetitelja probudio se iz kome

- Usled pogoršanja zdravstvenog stanja, tri dana sam bio u komi. Moja ćerka je čula za manastir Tumane i pozvala je bratiju da se za mene pomole Svetom Zosimu. Sutradan, neočekivano sam se probudio. To se desilo krajem juna 2017. i čim sam se oporavio, došao sam svetitelju u manastir da se zahvalim - posvedočio je Dragan J. iz Smederevske Palanke.

žena plače
Foto: Profimedia/ilustracija

Cista nestala pomazivanjem ulja svetitelja

I. V. iz Beograda je 23. jula 2017. zapisala: „Nekoliko godina sam na leđima imala cističnu izraslinu poput kuglice. Pre izvesnog vremena, počela je da se uvećava i boli. Pomolila sam se tumanskim svetiteljima i bolno mesto u znaku krsta pomazala uljem od njihovih moštiju. Kuglica se razmekšala i smanjila i gotovo se u potpunosti povukla.“

Silom svetitelja problematični mladež je nestao

- Na licu mi se pojavio mladež, koji se neprestano širio. Došao sam u manastir Tumane. Tu mi je pročitana molitva kod svetitelja i zamolio sam ga da mi pomogne da mi se taj mladež ukloni. Kada sam došao kući iz manastira, primetio sam da ni mladeža, niti traga od njega, na mestu gde je bio nema - posvedočio je Toma iz okoline Svilajnca.

Ova i mnoga druga svedočenja, koja iz dana u dan popunjavaju letopis manastira, jasni su svedoci narodne vere i ljubavi. Osećajući blagodat svetinje, manastir Tumane nazvali su „đerdapskim Ostrogom“. Mnogi dolaze tužni, a odlaze radosni. Sigurno je, ko jednom dođe i oseti blagoslov Božji, tumanskoj svetinji uvek se vraća.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd