Skip to main content
parlament

"Čvrsto opredeljenje države da se izbori sa korupcijom i svim oblicima kriminala": Poslanica Žarić Kovačević o Tijaninom zakonu

Foto:parlament.rs
Propisivanjem kazne doživotnog zatvora, koji predviđa inicijativa Fondacije "Tijane Jurić", umesto kazne od 30 do 40 godina, dobilo bi se jasnije razgraničenje između doživotnog zatvora i onog sa vremenskim trajanjem, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

O izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koja obuhvataju i ovo pitanje, danas je bio pred poslanicima. 

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević rekla je, u svojstvu ovlasćenog predstavnika za Tijanin zakon, da se predloženim izmenama i dopunama jasno vidi čvrsto opredeljenje države da se izbori sa korupcijom i svim oblicima kriminala, kao i da se građanima pruži potpuna pravna sigurnost.

- Uvođenjem doživotnog zatvora, kao kazne koja će zameniti kaznu zatvora u trajanju od 30 do 40 godina, prihvaćena je inicijativa fondacije "Tijana Jurić", kao i predlog da za krivična dela koja su deo inicijative nema uslovnog otpusta. Izmenama i dopunama koje su predložene, unapređujemo naše krivično zakonodavstvo sa ciljem da se zaštite osnovne vrednosti - deca, trudnice, porodica - kao stub našeg društva - rekla je Žarić Kovačević.

Ona navodi da oni koji ovako osetljiva pitanja koriste za prikupljanje jeftinih političkih poena prvo su kritikovali zašto se ne donosi "Tijanin zakon" a sada, kada su ti predlozi ušli u proceduru, kritikuju kako je to nehumano i tobože nije u skladu sa evropskim standardima.

- Oni koje zanimaju šatori, blokiranje radova, zaustavljanje saobraćaja, oni koji na svaki način sprečavaju da Srbija bude pristojna i uređena zemlja, dali su sebi pravo da kritikuju oštrije kažnjavanje silovatelja i ubica dece - rekla je poslanica SNS.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd