fbpx
Skip to main content
Ivica Dačić

"Džaferović i Izetbegović stvarali islamsku državu" Dačić o odsecanju srpskih glava od strane funkcionera BiH

Foto: Profimedia
Šef srpske dilpomatije kritikovao je sinoć lidere SDA, jer se zalažu za priznanje kosovske nezavisnosti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas predsedavajućem Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću da je bio deo vlasti u vreme Slobodana Miloševića, ali da, za razliku od njega, nije učestvovao u ratnim zločinima.

Brnabić se oglasila povodom formiranja nove vlade: "Ne znam ko će biti novi premijer"

Brnabić se oglasila povodom formiranja nove vlade: "Ne znam ko će biti novi premijer"

"Dve godine nisu plaćani računi za struju, vodu, gas" Mirković: Na primeru PKB se najbolje oslikava Đilasova vlast

"Dve godine nisu plaćani računi za struju, vodu, gas" Mirković: Na primeru PKB se najbolje oslikava Đilasova vlast

Dačić: Razgovori o novom sastavu Vlade verovatno tokom ove sednice

Dačić: Razgovori o novom sastavu Vlade verovatno tokom ove sednice

Povodom optužbi Sefika Džaferovića da je bio "rame uz rame" sa, kako je naveo, "zločinačkim režimom Slobodana Miloševića", Dačić je u izjavi za javnost istakao da za sve vreme rata nije kročio na teritoriju BIH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zločinima.

- Za razliku od mene, Šefik Džaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbednosti Zenica u vreme kada su Srbima odsecane glave od strane Odreda ''El Mudžahedin'' i takozvane Armije BIH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija pre ISIL-a, u kojoj se brutalno i ritualno odsecaju glave Srba i sve to se snima kamerama - naveo je Dačić.

Rekao je da su u svemu tome Džaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali, "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje".

Dodao je da je većina tih mudžahedina dobila državljanstvo BIH, učestvovala u terorističkim napadima širom sveta, uključujući onaj na kule u Njujorku, pa čak i izdavanju bosanskog pasoša Bin Ladenu, što su, kako je istakao, sve podaci americkih službi bezbednosti.

Zato, smatra Dačić, sve što Džaferović govori odnosi se na njega, pa tako i neprincipijelnost oko teritorijalnog integriteta Srbije i drugih zemalja.

- Po Džaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsecamo glave, što im ne bismo odsekli i deo teritorije. Zato i licemerje Džaferovića, jednog dana za nezavisnost Kosova, drugog za teritorijalni integritet Azerbejdžana, trećeg dana preti ratom Republici Srpskoj ako spomene pravo na samoopredeljenje, i tako redom. Samo da je protiv Srbije. Zato Džaferoviću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, jer je to država ravnopravnih naroda i entiteta, a ako je Evropa želi, neka je prave kod njih - zaključio je Dačić.

Šef srpske dilpomatije kritikovao je sinoć, gostujući u emisiji Ćirilica na Hepi tv lidere SDA, jer se zalažu za priznanje kosovske nezavisnosti, na šta je Džaferović reagovao rekavši da se uvrede koje je Dačić izrekao na njegov i račun Izetbegovića "odnose na njega".

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
12 Beograd