Skip to main content
Ivica Dačić, Ramuš Haradinaj

Dačić odgovorio Haradinaju: Granica između Srbije i Kosova NE POSTOJI, vi ste FIKCIJA

Foto: Profimedia
Tzv. Kosovo ne prati šta se dešava na međunarodnoj političkoj sceni.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom zahteva samoprozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se počne s radom na obeležavanju granice između Kosova i Srbije, da između centralne Srbije i Kosova ne postoji granica, već administrativna linija i da ne može doći do demarkacije.

Dačić je za televiziju Prva rekao da tzv. Kosovo ne prati šta se dešava na međunarodnoj političkoj sceni.

- Oni su obeležavali rođendan (nekadašnjeg predsednika SAD Bila) Klintona, ja mislim da se to u njegovoj kući samo još obeležava. Kosovo je fikcija koja ne postoji u realnom delu međunarodne političke javnosti - rekao je Dačić.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

Upitan o stavu Rusije po pitanju razgraničenja za Albancima, ministar je rekao da Srbija ima najveću podršku od Rusije, da neće iznositi ideje i ulaziti u pregovore bez podrške te zemlje i da će Rusija podržati svaki predlog u interesu Srbije.

Dačić je dodao i da je dijalog sa Prištinom na početku, da nije daleko odmakao, a da on nije ni počeo na temu razgraničenja.

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia

Upitan o vraćanju obaveznog vojnog roka za muškarce, Dačić je rekao da on pripada generaciji koja je služila vojsku, da on redovni vojni rok nikada ne bi ukinuo, ali da ga je teško vratiti kada je ukinut.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
25 Beograd