Skip to main content
Ratko i Arkan

DETALJI O ODNOSU RATKA MLADIĆA I ARKANA: Generalova odluka koja je SVE promenila! (VIDEO)

Foto: Profimedia/SD ilustracija
U opširnom intervjuu za portal Srbija Danas, Darko Mladić, sin Ratka Mladića, podsetio je da je njegov otac doneo naredbu da paravojske u Republici Srpskoj za vreme rata stavi pod komandu vojske RS, a da je Arkan to ozbiljno shvatio i brzo napustio Bijeljinu

Govoreći o odnosu generala Mladića sa paravojnim formacijama i konkretno Arkanom, Darko podseća i da je Arkan, pred kraj rata ponovo pozvan u RS. 

- Mnogi ljudi ne znaju da je rat već trajao dva meseca kada je general Mladić došao da uspostavi vojsku. Početak rata jeste bio tako haotičan i pun strašnih događaja zato što su se sukobljavali krizni štabovi na lokalu, razne paravojske su se bile uključile u to sve, sa različitim motivima: Neki su išli iz patriotskih razloga, neki su imali i kriminalne i svakakve druge motive. Jedna od prvih odluka koju je general doneo kad je postao komandant vojske RS, 12. maja, je bila da se uspostavi red, vojska po svim pravilima i da se paravojske stave pod komandu vojske RS i da se ustroje kao prave jedinice ili da se razoružaju i napuste teritoriju. Mi smo prezentovali u Hagu njegovu naredbu da paravojske koje odbiju to naređenje moraju da se tretiraju kao neprijateljske formacije i da se otvori vatra na njih.Arkan je brzo napustio Bijeljinu, ozbiljno je shvatio generalovo naređenje. Tek pred kraj rata je od političkih struktura pozvan ponovo, pre Oluje - rekao je Darko Mladić.

Darko je u intervjuu govorio o odnosu njegovog oca sa Miloševićem, o njegovom životu u Lazarevu pre hapšenja i hajci koja se vodila protiv njegove porodice u tom periodu, kao i o procesu u Hagu, a sve to možete videti u video-snimku. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd