fbpx
Skip to main content
protesti

Razulareni vređali i šutirali vozila: Đilasove pristalice napale radnike čistoće u Terazijskom tunelu (FOTO)

Foto: Facebook/Горан Весић
Sa svima koji ne misle kao on Đilas je spreman da se obračuna bez obzira da li su politički protivnici, levičari koji su protestovali zajedno sa njim ili radnici, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Grupa sledbenika Dragana Đilasa napala je večeras oko 20.30 sati radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel od nalepnica kojima je tunel bio izlepljen i đubreta koje su ostavili u tunelu, a koje je ometalo odvijanje saobraćaja, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

- Radnike JKP Gradske čistoće koji su posle završetka Đilasovog protesta čistili Terazijski tunel napala je grupa od pedesetak razularenih Đilasovih pristalica, maltretirala ih i vređala verbalno i fizički, šutirala vozila i lepila nalepnice po njima - napisao je Vesić.


Održan još jedan protest građana i dela opozicije u Beogradu

On je naveo da je i ovim gestom Đilas "pokazao kako on razume demokratiju i šta bi radio da, ne daj Bože, dobije vlast i kako se odnosi prema svima koji nisu njegovi istomišljenici".

- Sa svima koji ne misle kao on Đilas je spreman da se obračuna bez obzira da li su politički protivnici, levičari koji su protestovali zajedno sa njim ili radnici gradske čistoće koji samo rade svoj posao, odnosno čiste grad posle nereda koji on sa svojim sve malobrojniji sledbenicima napravi - istakao je Vesić.

Direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić potvrdio je informacije da su radnici ovog preduzeća napadnuti večeras posle protesta.

- Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom večerašnjih aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se incident. Oko 20.30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike JKP Gradska čistoća koji su čistili tunela - rekao je Popadić.

Dačić zapušio usta američkom ambasadoru Skotu: Srbija poštuje izbor građana kako u Americi, tako i u Venecueli!

Dačić zapušio usta američkom ambasadoru Skotu: Srbija poštuje izbor građana kako u Americi, tako i u Venecueli!

Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.

- Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa - istakao je Popadić.

On je najoštrije osudio večerašnji napad i izneo očekivanje da će svi koji su napali radnike JKP Gradska čistoća da odgovaraju.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light snow
0 Beograd