Skip to main content
kosovo

DRAMA NA KOSOVU: Albanci prete blokadom puta zbog VISOKIH DEČANA

Foto: Profimedia
Potpuno odlepili

Takozvani Savez istoričara Kosova “Ali Hadri”, ogranak u Dečanima, uputio je ultimatum tzv. Vladi Kosova da do 16 sati danas reši imovinski spor između građana, preduzeća i opštine Dečani sa manastirom Visoki Dečani u vezi svojine preduzeća "Apiko" i "Iliria" ili će započeti sa blokadom puta koji vodi ka manastiru.

UPOZORENJE SLUŽBI BEZBEDNOSTI: Edi Rama tajno NAORUŽAVA ALBANCE NA KOSOVU

DA LI SE ALBANCI ZAISTA SPREMAJU ZA RAT? Edi Rama dolazi u Prištinu

Škodran Imeraj iz tzv. Saveza istoričara Kosova u izjavi za AA kaže da je tzv. kosovksoj Vladi bio dat rok od dve nedelje da povuče odluku tzv. Kosovske agencije za privatizaciju o likvidaciji imovine preduzeća “Apiko” i “Iliria” i da putem posebne odluke proglasi nacionalnom imovinu ta dva preduzeća.

- Mi se protivimo svakom pokušaju da ta imovina pređe u vlasništvo manastira Dečani, jer kao što je poznato ta imovina je poklonjena odlukom iz perioda nasilnih mera, vremena Slobodana Miloševića i to je neprihvatljivo - kazao je on.

Visoki Dečani
Foto: Profimedia

Imeraj je najavio da će rukovodstvo ogranka tzv. Savez istoričara Kosova u Dečanu, večeras u 18 sati održati sastanak na kome će se doneti odluka kada će se početi sa blokadom puta ka manastiru Visoki Dečani. Takođe je kazao da je opština Dečani odbila da primeni odluku tzv. Ustavnog suda Kosova, koji je potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani nad 24 hektara zemlje.

PA IMA LI OVAJ ČOVEK STIDA? Rama teško uvredio srpskog patrijarha!

Istovremeno, Kancelarija Evropske unije na tzv. Kosovu juče je osudila sve akcije koje bi blokirale pristup ili na drugi način remetile život u manastiru Visoki Dečani. Iz Kancelarije je preneta zabrinutost kontinuiranim nedostatkom sprovođenja odluke tzv. Ustavnog suda Kosova, donete 20. maja 2016. godine u vezi spornog zemljišta.

Predstavnici EU ističu da su “odluke tzv. najvišeg pravnog organa Kosova konačne i da se moraju sprovesti” i pozivaju tzv. kosovsku vlast na svim nivoima da odluku Ustavng suda sprovedu bez odlaganja.  Manastir Visoki Dečani, inače, čuvaju vojnici KFOR-a.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
11 Beograd