fbpx
Skip to main content
Ratko Mladić

DRAMA U HAGU! Mladić imao nove moždane udare, odbrana uputila HITAN ZAHTEV

Foto: Profimedia
+"Veoma smo zabrinuti"

Odbrana srpskog generala Ratka Mladića tražiće da ga u sheveningenskom pritvoru što pre pregleda međunarodni tim lekara. Ovaj zahtev, kako kaže generalov sin Darko Mladić, biće upućen po hitnom postupku.

- Veoma smo zabrinuti, jer najnoviji snimak glave pokazuje nove promene na mozgu, kojih nije bilo prošle godine. To znači da je u međuvremenu imao male moždane udare - kaže Darko.

 - Snimke je gledao i upoređivao radiolog iz Kliničkog centra Srbije Gradimir Dragutinović. Uočio je i povećanje starih ožiljaka na mozgu, što znači da oštećenja nisu fiksirana već da napreduju.

Haški tribunal
Foto: Profimedia

Darko kaže da je Mladiću glava snimana početkom avgusta, ali da su oni snimak dobili sredinom septembra, tek kad je zamenjeno Žalbeno veće.

Pošto su zbog više sabotaža pritvorskih lekara, falsifikovanja izveštaja, prikrivanja bolesti, davanja neadekvatne terapije i odugovlačenja u dostavljanju nalaza - u njih izgubili poverenje, odbrana će zahtevati da novi tim stranih i srpskih lekara utvrdi realno Mladićevo zdravstevno stanje, ali i da li je bilo propusta u lečenju.

- Ratko se psihički dobro oseća. Drži se, jer on je jak čovek. Kad ga pitamo kako je, on kaže: "Dobro". Ali vidi se da nema snage, da se zamara. Retko izlazi u šetnju i više nego uobičajeno leži u krevetu. Na kraju, najnoviji rezultati pokazuju pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Ratko Mladić
Ratko Mladić
Foto: Profimedia

Odbrana je u proteklom periodu ukazivala na to da Mladić u pritvoru nema adekvatno lečenje. Tražili su i da privremeno bude pušten u Beograd na lečenje, da mu se stanje stabilizuje, ali je proletos Žalbeno veće, predvođeno sada zamenjenim sudijom Teodorom Meronom, odbilo takav zahtev.

Mladić sve vreme ima problema sa srcem i povišen pritisak, ali su i taj problem haški lekari minimizirali, navodeći da je pritisak od 180 sa 100 normalan. Tek u martu, tri meseca posle posete dvoje srpskih specijalista, prihvatili su da mu daju terapiju koju su oni preporučili kao neophodnu. Posle toga, stanje mu se malo smirilo.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd