fbpx
Skip to main content
Republika Srpska

DRINA KONAČNO SPAJA SRBE: Dani Republike Srpske u celoj Srbiji

Foto: Profimedia
Manifestaciju otvara Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

U Beogradu će danas biti otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji 2017" , u okviru koje će u 20 gradova Srbije, blizu 800 učesnika predstaviti Republiku Srpsku kroz njenu privredu, prosvetu, nauku, kulturu, umetnost i sport.

Manifestaciju će svečano otvoriti Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Dodik: Okupiti se oko ideje koja se zove Republika Srpska

Evo zašto Srbi iz Republike Srpske ne smeju da gledaju košarkaše Srbije na Evropskom prvenstvu!

Kako je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, "Dani Srpske u Srbiji" počeli su 2013. godine "sa malo programa i želja", a da su sada "narasli" do 32 programa u 45 izvođenja u 20 srpskih gradova.

Scenario za manifestaciju, rekao je Cicović, napisali su Nele Karajlić i Vule Žurić.

Vučić i Dodik
Foto: Profimedia

Što se tiče privrede i privredne saradnje Srbije i Srpske, Cicović kaže da će biti održane tri promocije privrednih potencijala Republike Srpske i susreti privrednika Srbije i Srpske.

Oni će biti održani 18. septembra u Vranju, 19. u Novom Sadu i 20. u Subotici. 

Turizam, kao atraktivna privredna grana, kaže Cicović, zahteva više prezentacija, pa će osim u Vranju biti postavljeni i posebni turistički punktovi u Beogradu i Novom Sadu. 

U Beogradu će oni biti postavljeni u petak i subotu (15. i 16. septembra) na početku Knez Mihailove ulice, a u Novom Sadu će punkt turističke ponude Republike Srpske biti na trgu ispred Gradske kuće 20. i 21. septembra. 

Najznačajniji susret, prema rečima direktora Predsedništva Republike Srpske u Srbiji, kad je privreda u pitanju, biće održan poslednjeg dana manifestacije, 21. septembra, u vili Republike Srpske. 

"Zamislili smo to kao Forum za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu", kaže on i dodaje da će Forum otvoriti predse dnice vlada Srbije i Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

Cilj Foruma je, kaže, pokretanje dijaloga o usaglašavanju uslova poslovanja u regionu kroz razmenu iskustava, predstavljanja najboljih primera u praksi i programa za kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta. 

Forum organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Chićović je najavio da će u Novom Sadu, u ponedeljak profesor doktor Ranko Popović održati predavanje o Ivi Andriću, povodom 125. godina njegovog rođenja.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" trajaće od 15. do 21. septembra.

Ovogodišnja minfestacija "Dani Srpske u Srbiji" završiće se u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 21. septembra operom "Knez Ivo od Semberije". 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19