fbpx
Skip to main content
Vojslav Šešelj

EKSKLUZIVNO ZA SD - Oglasio se Vojislav Šešelj nakon NAPADA na Srbiju: Otkrio da li će uspeti PAKLENI PLAN Haškog tribunala

Foto: Profimedia/Shutterstock
Nakon skandaloznih pretnji iz Haga, lider SRS-a poslao je jasnu poruku

Haški mehanizam kako smo već preneli, prijaviće Srbiju Svetu bezbednosti UN zbog nesaradnje u slučaju radikala Vjerice Radete i Petra Jojića.

Novi skandalozan potez tumači se kao još jedan od pritiska zapasnih sila na našu zemlju.

SKANDALOZAN UDAR NA NAŠU ZEMLJU! Hag prijavljuje Srbiju Savetu bezbednosti UN, očekuje se obraćanje Vučića!

SKANDALOZAN UDAR NA NAŠU ZEMLJU! Hag prijavljuje Srbiju Savetu bezbednosti UN, očekuje se obraćanje Vučića!

Nakon što je odjeknula ova vest, Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke za portal Srbija Danas rekao je da Haški tribunal ni po koju cenu nema sa pravne strane "moć" da bilo šta učini Radeti i Jojiću, ali i Srbiji.

- Mehanizam Haškog tribunala može do mile volje da prijavljuje, ali pred srpskim sudovima je sve rešeno odavno - rekao nam je Šešelj i dodao da je odavno sud u Srbiji doneo presudu za Radetu i Jojića.

- Srpski sud je doneo presudu da se oni ne mogu izručiti jer nisu izvršeni zločini protiv čovečnosti. Čak i kada bi se menjao zakon, ne bi mogli biti izručeni, njima Haški tribunal sa pravne strane ne može ništa - podvukao je Vojislav Šešelj.

Šta tačno stoji u dokumentu?

Naime, sudija Li Daćun tvrdi da je Srbija morala da izruči Jojića i Radetu. U njegovoj odluci piše da je statut Mehanizma (koji je nasledio predmete Haškog suda) iznad domaćeg zakonodavstva na koje se Srbija poziva kao prepreku za izručenje. Navodi da je nebitno to što se ističe spremnost da se radikalima sudi pred srpskim pravosuđem.

Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanja suda, odnosno, da su navodno zastrašivali, pretili i nudili mito svedocima u slučaju protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja.

U junu 2018. turski sudija Ajdin Sefa Akaj odlučio je da se slučaj preda Srbiji i tada je ukinuo nalog za hapšenje Jojića i Radete koji je bio na snazi od 2015. godine. Na tu odluku tužilaštvo se žalilo i ona je ukinuta. Sudiji Akaju Savet bezbednosti nije produžio mandat u Mehanizmu, a na njegovo mesto u decembru 2018. godine je imenovan sudija Li Daćun.

Kompletan dokument možete pogledati OVDE

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd