fbpx
Skip to main content
Ivan Stambolić

FANTOM IZNAD STAMBOLIĆEVOG LEŠA: Ko je čovek koji je pokazao mesto na kojem je zakopano telo ubijenog političara

Foto: Youtubeprintscreen/Insajder video
Operativci su priveli NN muškarca koji preko glave ima zelenu „fantomku” i lisice na rukama, a koje je istražnom sudiji predstavljen kao zaštićeni svedok

Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević uhapšen je 1. aprila 2001. godine na Dedinju, posle čega je izručen Haškom tribunalu, a u akciji hapšenja učestvovala su lica s „fantomkama”. Aprila prošle godine, lica s „fantomkama” srušila su bespravne objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a sredinom marta, posle ubistva predsednika srpske vlade Zorana Đinđića, na Frušku goru dovedeno je NN lice s „fantomkom” na glavi da pokaže mesto gde je zakopano telo nekadašnjeg predsednika Predsedništva Republike Srbije.
„Ekspres” je došao u posed službene beleške istražnog sudije Branke Bančević u kojoj navodi da joj je specijalni tužilac za organizovani kriminal Jovan Prijić predočio da NN lice neće skinuti „fantomku” s glave da se ne bi otkrio njegov identitet, da nije reč o osumnjičenom, već o svedoku saradniku, i da mu u ovoj fazi postupka advokat na uviđaju nije potreban.

ĐURIĆ: Priština se plaši snage i jedinstva Srba

Đurić i Stefanović sa Železnjakom! (FOTO)

Svedok saradnik u predmetu „Stambolić” postao je bivši saradnik Jedinice za specijalne operacije Nenad Šare zvani Škene, i ono što buni jeste činjenica da je NN lice na uviđaju insistiralo na tome da mu se ne skida „fantomka” jer se plaši za bezbednost porodice, supruge i dece, a činjenica je da Nenad Šare u tom trenutku nije imao decu i da su on i supruga do tada bezuspešno pokušavali da dobiju potomstvo.

Interesantno je i to da NN lice sa uviđaja nije htelo da odgovara na određena pitanja, između ostalog, na pitanje istražnog sudije da navede identitet tri osobe koje su ubile i zakopale Ivana Stambolića.

Prvi deo beleške prenosimo integralno:

Okružni sud Sremska Mitrovica

Dana 27. 3. 2003. godine

Zapisnik o pokazivanju lica mesta i uviđaju

„Službena lica Bezbednosno-informativne agencije (BIA) – resor Sremska Mitrovica obavestila su istražnog sudiju da je pronađen NN leš na Fruškoj gori u šumi pored puta koji vodi prema Zmajevcu. Istražni sudija je, zajedno sa okružnim javnim tužiocem, krenuo prema licu mesta. Pre dolaska na lice mesta, istražnog sudiju i okružnog tužioca sačekao je specijalni tužilac Jovan Prijić s Brankom Možgon iz SUP-a Beograd. Istražnom sudiji i okružnom tužiocu je od specijalnog tužioca Jovana Prijića saopšteno da se na napred navedenoj lokaciji nalazi leš, najverovatnije Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Predsedništva Republike Srbije, i da se na licu mesta nalazi lice koje će pokazati istražnom sudiji i okružnom javnom tužiocu mesto gde je ubijen i zakopan Ivan Stambolić. Od istražnog sudije je specijalnom tužiocu predočeno da bi ovo lice kod izvođenja radnje pokazivanja mesta, a koju je predložio specijalni tužilac, trebalo da ima advokata, a imajući u vidu odredbe ZKP-a, specijalni tužilac se s tim saglasio.

Istražni sudija je doneo rešenje da se izvede istražna radnja pokazivanja lica od NN lica, čije podatke ima specijalni tužilac. Ovom licu se određuje advokat po službenoj dužnosti – advokat Jovica Kovačević iz Rume, koji je obavešten i pristupio je sa istražnim sudijom i okružnim javnim tužiocem na oko 100 metara od lica mesta.

Nakon ovoga, od operativnog radnika SUP-a Beograd je istražnom sudiji predočeno da NN lice ima status zaštićenog svedoka, da će prilikom pokazivanja lica mesta na glavi imati takozvanu fantomku radi onemogućavanja identiteta ovog lica te kako se radi o zaštićenom svedoku, a ne o osumnjičenom, i da mu u ovoj fazi postupka advokat nije potreban.

Potom je advokat Jovica Kovačević obavešten da njegovo prisustvo nije potrebno, a prethodno je upozoren da sve o čemu je obavešten čuva kao DRŽAVNU TAJNU.

Opširnije čitajte u novom Ekspresu koji je na kioscima širom Srbije…

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
george's picture

george

NN je bio moj komsija. Delio nas je zid. Tri godine su ga cuvali cela zgrada je bila pod opsadnim stanjem. Onda je jednostavno "nestao".

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd