fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

FORENZIKA VAŽAN SEGMENT U BORBI PROTIV KRIMINALA: Srpska policija ide u korak sa modernizacijom (FOTO)

Foto: Mup
Nacionalni centar za kriminalističku forenziku je članica Evropske mreže forenzičkih naučnih instituta.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas, nakon obilaska  Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, da su profesionalizam i stručno znanje zaposlenih u ovom centru važan segment u borbi protiv kriminala i brzog procesuiranja počinilaca krivičnih dela.

Obradujte Vašu damu za Dan žena

Obradujte Vašu damu za Dan žena

SUTRA VAŽAN SASTANAK U PALATI SRBIJA: Predsednik Vučić sa ambasadorkom Kine

SUTRA VAŽAN SASTANAK U PALATI SRBIJA: Predsednik Vučić sa ambasadorkom Kine

NA REDU IZMENE ZAKONA: "Hoćemo da otklonimo zavisnost građana od socijalnih službi" 

NA REDU IZMENE ZAKONA: "Hoćemo da otklonimo zavisnost građana od socijalnih službi" 

- Hapšenje kriminalaca, narko-dilera, ubica i njihovo sklanjanje sa ulica na dug vremenski period ne bi bilo moguće bez Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, koji koristeći forenzičke metode i tehniku obezbeđuje čvrste dokaze koji će osigurati da kriminalci budu osuđeni - rekao je ministar Vulin.

Srbija je, kako je istakao, zemlja u kojoj se kriminalci ne mogu skrivati od zakona, čak ni uz upotrebu savremene tehnike i uređaja, jer srpska policija ide u korak sa modernizacijom i spremna je da otkrije počinioce i najtežih krivičnih dela.

forenzika
Foto: Mup

Ministar je istakao da će država nastaviti da ulaže u opremanje, ali i stručno usavršavanje zaposlenih u ovom Centru, koji na godišnjem nivou obave više od 25.000 različitih veštačenja, od DNK veštačenja, do veštačenja psihoaktivnih supstanci, otisaka prstiju, balističkih, trasoloških, informatičkih, veštačenja vozila, tragova eksplozija i požara, dokumenata i rukopisa, ali i uviđaja, obdukcija leševa i poligrafskih ispitivanja.

Ministar Vulin je naveo da su rezultati veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku validni ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi, s obzirom da je Centar članica Evropske mreže forenzičkih naučnih instituta.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd