fbpx
Skip to main content
Ramuš Haradinaj

Haradinaj JEDVA OSTAO ŽIV: Pogledajte kako je Rus prebio najvećeg srpskog KRVNIKA (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Foto: Profimedia
Zločinac sam izazvao tuču

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika lažne Vlade Kosova u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca. Ma koliko se trudio da to zataška i sakrije od javnosti, na ovim fotografijama se crno na belo vidi da je bahati Haradinaj izvukao deblji kraj u tuči koju je sam isprovocirao.

Ove slike najbolje su svedočanstvo batina koje je tada popio u okršaju sa pripadnikom ruske padobranske jedinice iz sastava Kfora.

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Muštište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice. Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan.

Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan. Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Unmiku.

Ramuš Haradinaj
Foto: SNP Naši

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je "bivši komandos" iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen.

Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim – njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika.

Ramuš Haradinaj
Foto: SNP Naši

Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun to objašnjava jedinim mogućim zaključkom – da iza Haradinaja stoji neko moćan iz međunarodne zajednice ko ga uporno štiti i krije njegove zločine.

- Kada je Haradinaj oslobođen u Hagu, sudija je naveo da nisu mogli da ga osude jer su svi svedoci mrtvi. Očigledno je neko iz međunarodne zajednice ko je dovoljno jak dozvolio da Haradinajeva banda likvidira svedoke, to nije slučajno. Haradinaj je obmanuo Hag – rekao je Drecun.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd