fbpx
Skip to main content
Slobodan Milošević, Bil Klinton

Hrvati pune dve godine PRISLUŠKIVALI srpski vrh?! Vođeni TAJNI RAZGOVORI Slobe i Klintona?!

Foto: Profimedia
Šef Amerike zvao Miloševića za doček Srpske nove godine, pričali o Tuđmanu i sankcijama

Veče uoči Srpske nove godine 1996. godine, predsednik Srbije Slobodan Milošević je u nekadašnjoj Titovoj rezidenciji u Karađorđevu telefonom razgovarao sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom.

Tadašnji šef Bele kuće tih dana boravio je u poseti američkim snagama u sastavu Ajfora u BiH, da bi se nakratko zadržao u Zagrebu, gde se susreo s predsednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom.

Radovan Karadžić IZLAZI NA SLOBODU i dolazi u Srbiju za pet dana?

Radovan Karadžić IZLAZI NA SLOBODU i dolazi u Srbiju za pet dana?

Srpski predsednik, koji je samo mesec dana ranije potpisao Dejtonski mirovni sporazum, uporno je insistirao na ukidanju sankcija, ali je od Amerike zahtevao i da pritisne Franju Tuđmana kako bi se ispoštovao dogovor iz Dejtona.

Klinton je Miloševića pozvao iz aviona "Er Fors On" u povratku u SAD, pa se veza s Karađorđevom nekoliko puta prekidala. 

Slobu su probali da UBIJU pred PORODICOM! Mira Marković i KLJUČNI Tuđmanov OBAVEŠTAJAC otkrili SVE DETALJE

Slobu su probali da UBIJU pred PORODICOM! Mira Marković i KLJUČNI Tuđmanov OBAVEŠTAJAC otkrili SVE DETALJE

Inače je, ova Titova rezidencija bila plodno tlo za prisluškivanje razgovora, u čemu su prednjačile hrvatske obaveštajne službe, koje su, prema sopstvenom priznanju, redovno pratile Miloševićeve razgovore u Karađorđevu od januara 1996. godine do maja 1998.

Nakon razgovora sa Klintonom koji je trajao 11 minuta, Milošević je pozvao Milana Milutinovića, kome je prepričao dijalog sa američkim predsednikom.

Tadašnji ministar spoljnih poslova šalio se na račun uticaja koji je Madlen Olbrajt imala u Americi, te je između ostalog rekao da je baba opasna i da se Klinton sakrio u toalet aviona kako bi razgovarao sa Miloševićem. 

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd