fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

"Kada on nešto kaže on to i misli i to se i desi" Vulin: Vučić dao jasne zadatke, mi treba da ih ispunimo

Foto: Profimedia
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Aranđelovcu da je predsednik države Aleksandar Vučić policiji dao jasan zadatak da se izbori sa mafijom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Aranđelovcu da je predsednik države Aleksandar Vučić policiji dao jasan zadatak da se izbori sa mafijom, korupcijom u državnim redovima, ali i da preduzme sve kako bi se običan građanin osećao sigurno i bezbedno.

Kardiolog dr Apostolović preporučuje: Ovo je najbolji način za REGULISANJE NIVOA HOLESTEROLA u krvi!

Kardiolog dr Apostolović preporučuje: Ovo je najbolji način za REGULISANJE NIVOA HOLESTEROLA u krvi!

BRNABIĆ O RADU VLADE: Srbija je zabeležila zavidne uspehe u zdravstvu i privredi, nastavljamo sa reformama

BRNABIĆ O RADU VLADE: Srbija je zabeležila zavidne uspehe u zdravstvu i privredi, nastavljamo sa reformama

DRAMA U SKUPŠTINI SRBIJE: Narodnom poslaniku pozlilo usred sednice, odveden u Urgentni

DRAMA U SKUPŠTINI SRBIJE: Narodnom poslaniku pozlilo usred sednice, odveden u Urgentni

Vulin je na sastanku strateške grupe Direkcije policije, kojem su prisustvovali načelnici organizacionih jedinica MUP-a i policijskih uprava u Srbiji naglasio da će se uspeh u radu svakog načelnika meriti po tome kako se osećaju građani u svom gradu, na ulici, koliko su im bezbedna deca.

- Kada sklonite dilera sa pet grama droge sa ulice, vi ste sklonili bitangu koja neće doći do škole i prodavati narkotike deci, kada sklonite džeparoša vi ste učinili da se ljudi osećaju bezbedno u autobusu gradskog prevoza, da se ne okreću iza sebe. Nema sitnog kriminala - poručio je ministar Vulin.

Posebno je naglasio važnost brzine rasvetljavanja krivičnih dela.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, ministar je istakao da kriminalna grupa koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković mora biti istražena do kraja, ali da istu snagu i posvećenost očekuje i u rasvetljavanju i procesuiranju i drugih kriminalnih grupa.

Poručio je da u borbi protiv kriminala niko nije zaštićen i da će svi oni u policiji koji su se ogrešili o zakon biti sankcionisani.

Kao posebno važnu aktivnost u narednom periodu, ministar Vulin je istakao projekat „Policija u zajednici“, koji postoji, ali koji nije, kako je naveo, do kraja završen, a koji policiju približava građanima i podiže nivo poverenja.

Ministar je istakao da će MUP nastaviti da ulaže u poboljšanje materijalnog položaja i opremljenosti policijskih službenika i najavio do kraja godine još jedno povećanje plata zaposlenih.

Prema njegovim rečima, bezbednost i zaštićenost policijskih službenika je prioritet, zbog čega će se nastaviti sa ulaganjem u opremu, uniforme i sva druga sredstva koja policajcima čuvaju život.

- Predsednik Aleksandar Vučić nam je dao jasne zadatke i smernice, koje se kao što vidite ispunjavaju. Nemojte nikada da dozvolite sebi da ga ne shvatate ozbiljno, jer kada nešto kaže on to i misli i to se i desi - naglasio je Vulin i dodao "ponosan sam na njega koliko nam pomaže i koliko je uz nas, kao što sam ponosan i na vas i na brzinu kojom smo ostvarili rezultate".

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd