fbpx
Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski: Niko neće pokloniti Kosovo, a Albanci su ti koji neće pristati na dogovor (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Dobro jutro - Sarapa i Dea
Nerealno je očekivati brza rešenja

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski smatra da Albanci neće pristati ni na jedno rešenje koje Srbije bude predložila, istakavši da Kosovo niko neće ni pokloniti, ni prepustiti
- Niko nije poklonio Kosovo, niti ga je izadao. Pravno-formalno Kosovo je i dalje u sastavu Srbije. Ne treba stvarati dodatne podele u srpskom društvu, jer su Albanci ti koji neće pristati na kompromis i koji će zalediti problem Kosova – rekao je Lazanski. 

On je ocenio da sveštena lica ne bi trebalo tako direktno da ulaze u politički život, ali i da nije prvi put da se crkveni velikodostojnici posvađaju.

- Kada je Kosovo u pitanju treba razgovarati, ne treba stavljati glavu u pesak, treba videti koje su sve opcije moguće... Međutim, treba imati u vidu da Albanci neće pristati na manje od onoga što sada imaju – naveo je Lazanski. 

- Šta god mi predlagali, Albanci neće pristati na kompromis, oni će sve pokvariti zbog odnosa snaga na unutrašnoj političkoj sceni. Naravno da niko ne želi da pokloni Kosovo. Svako noramalan u ovoj zemlji, ko ima tu vrsti odgovornosti, će se boriti da Srbija ima što bolju poziciju u pregovorima – dodao je on.

 Kako je napomenuo, nerealno je očekivati brza rešenja, jer Priština čak ne može da ispuni ono što je dogovoreno u Briselu. 

- Borimo se za Kosovo koliko možemo, ali albanska strana neće pristati na bilo koji predlog Beograda. Ostavimo međunarodnoj zajednici i svetskoj javnosti da budu svesni ko kvari bilo kakvu vrstu dogovora – istakao je Lazanski i dodao da u tome treba tražiti prostor za pronalaženje rešenja u budućnosti.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd