fbpx
Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski o nabavci ruskih migova: To je najveća modernizacija u poslednjih 26 godina!

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić
Vojska Srbije jača

Srbija sada, nakon nabavke migova iz Rusije, koji će biti izloženi na vojnoj paradi 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda, drži korak sa Mađarima, Rumunima i Bugarima, smatra vojno-politički komentator Miroslav Lazanski.

Lazanski je istakao da je to najveća modernizacija i jačanje Vojske Srbije od 1991. godine. 

Nek si joj ODBRUSIO, svaka ČAST: LAZANSKI stao u odbranu Srbije od lažnog UVIJANJA NATO zvaničnice

NATO Alijansa se odjednom UMILJAVA Srbiji i srpskom narodu: Šta se krije iza toga?

- To je najveća modernizacija u poslednjih 26 godina i kvalitativno i kvantitativno. Tih šest migova neophodni su za čuvanje vazdušnog prostora, a ne da bi se spremali za rat. Mada je glupo negirati funkciju vojske jer se svaka vojska sprema za rat – istakao je Lazanski. 

On je dodao da će na vojnoj paradi u Batajnici, kojoj će prisustvovati i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Šojgu, biti predstavljeno i 1.500 vojnika specijalnih snaga, sa najmodernijom opremom, koja obuhvata i nove ska puške.

- To je taj udarni odred, snage za brze intervencije. Verujem da će broj tih vojnika porasti na 3.000 – rekao je Lazanski i ukazao da su vođeni razgovori sa Belorusijom za nabavku još osam migova.

Vojska Srbije
Foto: Profimedia

Kako je ukazao, migovi iz Rusije će nakon modernizacije imati odlične performanse. Radar žuk će imati deset puta veći domet, akviziciju cilja sa 120 kilometara, parćanje 10 ciljeva istovremeno i gađanje četiri cilja odjednom.

- Taj paket uključuje i rezervne delove za migove, radare, rakete dugog dometa...Dobićemo od Rusije vrlo brzo 30 tenkova T72, verovatno B3 nivo modernizacije i 30 oklopnih izviđačkih automobila. To je dovoljno da se formira strateška rezerva vrhovne komande – naveo je Lazanski.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u operativni sastav Vojske ulazi i šest "Lazara", a do polovine 2018. trebalo bi da ih bude 18, i isti broj samohodih haubica.  

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-3 Beograd