Skip to main content
Miroslav Lazanski

Lazanski: Odnosi Beograda i Moskve nisu nimalo narušeni

Foto: Srbija Danas
Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ocenio je da su odnosi Beograda i Moskve izdržali sve testove i da ih potpisivanje Vašingtonskog sporazuma nije narušilo, o čemu svedoči dolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

- Ne znam drugu evropsku zemlju u koju je Lavrov došao dva puta u jednoj godini - rekao je Lazanski za današnju i podsetio da je predsednik Vladimir Putin Srbiju posetio tri puta za četiri godine.

Lazanski je istakao da Rusija poštuje vojnu neutralnost Srbije, da im ne smeta put Srbije ka EU ali da "bi ih zaboleleo" ako bi Srbija ušla u NATO.

- Znam da bi neki krugovi u Beogradu voleli da odnosi Srbije i Rusije dobiju šumove, to su naslovi koji plene pažnju, ali nema tu nikakvog senzacionalizma - rekao je Lazanski i potvrdio da ga niko u Moskvi nije zvao na razgovor posle susreta Aleksandra Vučića sa američkim predsednikom.

- Nije bilo negativnih komentara u vezi sa diverzifikacijom u snabdevanju energijom, uostalom predsednik Vučić je rekao da ćemo kupovati najjeftiniji gas, a to je ruski. Američki tečni gas još nije ni krenuo ka Evropi - rekao je Lazanski.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd