fbpx
Skip to main content
Zoran Krasić

Legenda skupštine: ZORAN KRASIĆ DOBIJA ULICU U NIŠU!

Foto: YoutubePrintscreen/Radikali u Skupštini
Skupština Grada Niša donela je odluku da jedna niška ulica dobije ime po bivšem ministru trgovine i narodnom poslaniku, političaru i visokom funkcioneru SRS Zoranu Krasiću (1956-2018).

Ova informacija objavljena je na fejsbuk stranici SRS. 

Zoran Krasić je rođen u Beogradu 11. marta 1956. godine. Detinjstvo je proveo u Mladenovcu, ali zbog prirode posla njegovog oca, koji je bio stražar, preselili su se u Niš gde je završio osnovnu školu i gimnaziju "Bora Stanković". Pravni fakultet u Nišu je studirao od 1974. do 1979. godine.

EVO koliko možete da zaradite u 2020. ukoliko izdajete stan u Novom Sadu

EVO koliko možete da zaradite u 2020. ukoliko izdajete stan u Novom Sadu

Čeda se pravio pametan! Upao u reč Trifkoviću i pokušao da brani Mila, Srđa mu očitao lekciju! (VIDEO)

Čeda se pravio pametan! Upao u reč Trifkoviću i pokušao da brani Mila, Srđa mu očitao lekciju! (VIDEO)

VLADA SRBIJE PREDUZIMA HITNE MERE ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA! Završen prvi sastanak, usvaja se Nacionalni plan

VLADA SRBIJE PREDUZIMA HITNE MERE ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA! Završen prvi sastanak, usvaja se Nacionalni plan

Supruga mu je Biljana sa kojom ima sina Dragana (1986) i ćerku Taru (1989).

Iz članstva Saveza komunista izašao je 1984. godine jer u procesu u kome je tvrdio da se nezakonito dele stanovi i radna mesta nije uspeo da pobedi.

Januara 1990. godine u Beogradu dolazi u dodir sa programom Narodne radikalne stranke u koju se ubrzo i učlanjuje. Učestvuje u pravljenju statuta stranke i izgradnji odbora Narodne radikalne stranke u Nišu sa predsednikom Mesnog odbora Vladimirom Domazetom, profesorom dr Pavlom Premovićem i advokatom Mitom Milosavljevićem.

Zbog loše komunikacije centrale stranke sa odborima u Srbiji kao i zbog lošeg izbornog rezultata 1990. bio je u grupi ljudi koji su želeli da smene predsednika Veljka Guberinu i potpredsednika Tomislava Nikolića. U Kragujevcu 23. februara 1991. godine kao jedan od predstavnika Mesnog odbora Narodne radikalne stranke iz Niša učestvuje u stvaranju Srpske radikalne stranke.

Za vreme rata bio je mobilisan u Prištini od maja do septembra 1991. godine. Naredne godine bio je na funkciji predsednika Opštinskog odbora SRS u Nišu. Nakon izbora 1992. godine ulazi u skupštinu kao savezni poslanik i na tom mestu ostaje do izbora 2000. godine.

Organizovao je proteste 1995. godine protiv pada Srpske Krajine.

Bio je ministar trgovine u vladi Mirka Marjanovića od 1998. do 2000. godine. U skupštinu ponovo ulazi aprila 2003. godine umesto Vojislava Šešelja koji odlazi u Haški tribunal i dužnost poslanika obavlja do izbora 2012. godine. Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije (2008-2012). Posle vanrednih parlamentarnih izbora 2016. godine ponovo je postao narodni poslanik.

U Srpskoj radikalnoj stranci je bio potpredsednik stranke, član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, član Centralne otadžbinske uprave, šef tima za odbranu dr Vojislava Šešelja i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.

Tokom prolećnog zasedanja 2010. je bio rekorder u diskusijama sa sedam sati provedenih za govornicom.

Zoran Krasić je preminuo 12.04.2018. u dva sata, u 63.-oj godini.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd