fbpx
Skip to main content
AV u poseti skoplju

MAKEDONCI ZAUSTAVLJALI SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić prošetao Skopljem sa Zaevim i Ramom, narod se oduševljeno fotografisao sa njima (FOTO)

Foto: Pink printscreen
Nakon izjava za medije, lidera Srbije kraj Vardara sačekao je domaćin, premijeri Severne Makedonije i Albanije, kao i gradonačelnik Skoplja. Sva trojica otkriće šta se može očekivati od sastanka.

Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen".

AV u poseti Skoplju
Foto: Pink printscreen

Vučić je najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini Šengen", ali da je još važnije da će biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.

Kako je rekao, mnogo je važnija suština od imena inicijative, a to su tri sporauzma - za dalje ukidanje barijera i ubrzanje dobara i usluga tri zemlje, zatim drugi sporazum za zajedničku prevenciju, delovanje i pomoć i podršku u prirodnim katastrofama, kao i treći za ukiranje radnihi dozvola kako bi se naprarvilo slobodno tržište rada na tetioriji tri zmelje.

Predsednika Srbije pozdravili su i slučajni prolaznici koji su Vučiću izrazili poštovanje.

Vučiću su prišli i Srbi sa Kosova i Metohije, tačnije iz Štrpca.

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd