Skip to main content
Aleksandar Vučić, Srbija, Hrvatska, Slobodan Milošević

MUK U HRVATSKOJ! Predsednik ućutkao SVE ZLE JEZIKE! Evo šta je Vučić ZAISTA REKAO o Slobodanu Miloševiću!

Foto: Profimedia/Srbija Danas
Mediji u regionu pokušali da falsifikuju Vučićev govor!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su neki u regionu falsifikovali deo njegovog govora koji se odnosio na Slobodana Miloševića, jer, kako je ocenio, nemaju kapacitet da se suoče sa odgovornom politikom, niti da vode takvu politiku. 

- Ti i takvi politiku mogu da vode samo ako imaju lošeg Vučića i lošu Srbiju. Ako nudimo mir, onda to nije Srbija kakvu žele - ocenio je predsednik na zajedničkoj pres konferenciji sa senatorom Ronom Džonsonom, povodom informacija u regionu da je "glorifikovao Miloševića". 

- Svako ko je slušao moj govor u Kosovskoj Mitrovici mogao je da čuje i razume da je pominjanje Slobodana Miloševića bila ne glorifikacija, već, naprotiv, ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili - rekao je Vučić i dodao da su neki zaboravili ili ispustili da prenesu sve što je rekao. 

Rekao sam, precizirao je, da je rekao da je Milošević imao najveću podršku, da je bio veliki lider, ali da su rezultati njegove politike bili veoma veoma loši.

- Taj, drugi deo rečenice su zaboravili ili ispustili - istakao je. 

Kako je naveo, svako ko je pažljivo slušao, a neki novinari iz regiona jesu, a neki nisu slušali, mogao je da čuje da je u Kosovskoj Mitrovici najviše pričao o našim zabludama i greškama, o putu u budućnost i o neophodnosti drugačijih odnosa Srba i Albanaca i primetio da nikada manje aplauza nije dobio, ali da misli da mu nikada više ljudi nije reklo da je govorio istinu. 

Dodao je da su neki njegov govor bukvalno falsifikovali, da je na njemu da poštuje prethodnike, da ima svoje mišsljenje, ali da se trudio da ih nikada ne napada zbog gluposti, kao, na primer, da li je Miloševićeva supruga nekom pomogla da dobije stan ili što mu sin ima diskoteku...

Mira Marković
Foto: Profimedia

- To je bila ne glorifikacija, već naprotiv, ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo ranije vodili i to, što je razumeo svako, sa vrlo lošim rezultatima po Srbiju - rekao je Vučić i dodao da je stoga i naveo da ne treba više da gajimo kult grobova, već živih, odnosno - ne kult prošlosti, već budućnosti. 

- A, zašto su to neki koristili, izvlačeći iz konteksta moje reči? To pokazuje da nisu spremni da se suoče sa odgovornom politikom i da nisu u stanju da je vode - rekao je predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije je rekao da oni politiku mogu da vode samo ako imaju lošeg Vučića i lošu Srbiju, a, ako nudimo mir, onda to nije Srbija kakvu žele. 

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Vučić je dodao da pretičemo sve zemlje u regionu i po visini plata i penzija, da ćemo ih uskoro sve prestići, a da ćemo za tri godine prestizati i druge zemlje. 

- Mnogima ne odgovara uspešna, demokratska, bogatija Srbija, koja čuva mir i stabilnost - rekao je predsednik Srbije. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd