fbpx
Skip to main content
Nataša Stanisavljević

"Napad na slabiji pol je nedopustiv" Stanisavljević: Nasilje nad ženama neprihvatljivo, prijavite ga

Foto: Youtube/Printscreen/Novo jutro
U kampanji je učestvovala i Srpska napredna strank

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se u Srbiji sprovodi od 25. novembra, završava se sutra na Međunarodni dan ljudskih prava, uz glavnu poruku - ohrabrivanje žena da prijave nasilje, uz borbu za tolerantnije i snažnije društvo.

Oprez! Ovoga se plaši svaka žena! Ne ignorišite simptome uporne Ešerihije

Oprez! Ovoga se plaši svaka žena! Ne ignorišite simptome uporne Ešerihije

Vučić sa ministrima i direktorima javnih preduzeća: Satanak u Palati Srbija

Vučić sa ministrima i direktorima javnih preduzeća: Satanak u Palati Srbija

Stefanović: Lažu o Vučiću svakog dana bez dokaza, ali predsednika čuvaju "Kobre" i ne plaše se!

Stefanović: Lažu o Vučiću svakog dana bez dokaza, ali predsednika čuvaju "Kobre" i ne plaše se!

U kampanji je učestvovala i Srpska napredna stranka, a članica Glavnog odbora SNS Nataša Stanisavljević kaže da se ta stranka bori za društvo koje pokazuje nultu toleranciju prema nasilju, posebno nad ženama i decom.

- Borimo se za ono društvo u kojem svaka žena može jasno i glasno da iskaže svoje mišljenje, a da zbog toga ne trpi nikakve posledice. Svedoci smo da u proteklom periodu nije tako bilo, posebno imajući u vidu da javne ličnosti imaju posebnu odgovornost za to kako se ponašaju i kakve poruke šalju - rekla je Stanisavljević.

Ističe da je neophodno da društvo prepozna sve oblike nasilja, kako bi moglo da pomogne žrtvi, te da je važno da žene u Srbiji budu jake i stabilne.

Napad na ženu zato što misli drugačije je nedopustiv, naglašava Stanisavljević.

Stanisavljević tvrdi da je tokom 15 dana kampanje poslata poruka da žene nisu same i da je važno da ojačaju, podsećajući da je prijava nasilja od sada i anonimna.

Nasilje
Foto: Profimedia

- Važno je prijaviti nasilje policiji. Usvojili smo dobre zakone koje štite žrtve nasilja u porodici, ali da bi se zakoni primenjivali, moramo ohrabriti žene da prijave nasilje. Tako ćete možda nekome spasiti život - istakla je Stanisavljević.

Uputila je poruku svim učesnicima javnog života da se niko ne sme osuđivati ili vređati, samo zato što ima drugačije mišljenje i podsetila na lični primer kada je u aprilu prošle godine bila žrtva uvreda ispred gradske skupštine.

- Moja koleginica i ja smo bile brutalno vređane ispred zgrade gradske skupštine samo zato što smo imale drugačiji stav i zato što nismo dozvolile nasilnicima da upadnu u Skupštinu grada - rekla je Stanisavljević i naglasila da takve scene u Srbiji ne smeju da se ponavljaju.

Stanisavljević, koja je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, podsetila je da postoji besplatan program za rehabilitaciju nasilnika koji se već godinama pruža u Centru za socijalni rad i pozvala počinioce nasilja da na taj način pomognu sebi.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd