fbpx
Skip to main content
Ambasador Kine Li Mancang i Tomislav Nikolić

Nikolić sa ambasadorom Kine : Prijateljstvo sa Srbijom iz dana u dan sve bolje

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Ambasador Kine u Srbiji Li Manćang rekao je da je ovo veliki dan za njega

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić poručio je danas da Srbija treba da iskoristi šansu što je Kina u svojoj viziji Evrope na prvo mesto stavila našu zemlju.

Vučić upozorio Srbe! Imamo dokaze o delovanju protiv Srbije u Makedoniji: Važno je da se ovo zna

HITNI RAZGOVORI! CEO DRŽAVNI VRH SRBIJE O MAKEDONIJI: Brnabić: Ne radi se o maloj stvari!

- Mi ćemo zaposliti Srbiju i Srbija će zbog toga da pamti ovo vreme u kojem smo istovremeno, ne naljutivši bilo koga sa Istoka i Zapada, ostvarili prijateljske ekonomske veze, rast našeg izvoza sa nacijom od koje će uskoro zavisiti budućnost čovečanstva, rekao je Nikolić prilikom obilaska radova na Koridoru 11.

On je istakao da Srbija ima veliki ugled u Kini, odnosno veliko prijateljstvo sa kineskim rukovodstvom i kineskim narodom, dodajući da su kineske firme zadovoljne radom u Srbiji, jer su znale pod kojim uslovima rade.

Nikolić je podsetio da je Vlada Srbije pre pet godina opredelila svoje prioritete kojih se pridržava, navodeći da ostvaruje ogromne rezultate, a da je na Savetu da pomogne da se u Srbiji živi bolje.

- Zato je osnovan Savet za saradnju i sprovođenje sporazuma sa Rusijom i Kinom. U njemu je sedam, a biće osam ministara. Na jednom mestu ćemo sakupljati informacije, potrebe, želje i mogućnosti i pomagati Vladi Srbije da ih realizuje, rekao je Nikolić.

Ambasador Kine Li Mancang i Tomislav Nikolić
Ambasador Kine Li Mancang i Tomislav Nikolić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Ambasador Kine u Srbiji Li Manćang rekao je da je ovo veliki dan za njega, za kinesku ambasadu, kompaniju i za saradnju između Kine i Srbije.

- Ovo je za kineske kompanije koje rade u Srbiji velika čast i istovremeno shvatamo da se od njih zahteva da kvalitetno rade u Srbiji poštujući zakone i dogovore, rekao je Li koji je primetio da činjenca da današnjem događaju prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom kao i veliki broj članova vlade, pokazuje da je projekat važan ne samo za Srbiju, već i za region i za Kinu. 

On je rekao da je prijateljstvo između Kine i Srbiji iz dana u dan sve bolje najavljujući da će i saradnja biti još veća.

- Ja kao ambasador i u isto vreme i jedan običan čovek, ne mogu sve sam ali budite uvereni da ću dati sve od sebe da unapredim prijateljske odnose između Kine i Srbije, rekao je Li Manćang koji je preneo pozdrave predsednika Si Ðinpinga.

Nikolić i Li su obišli radove na izgradnji Koridora 11, na deonici od Surčina do Obrenovca, duge 17,6 km, a na kojoj se gradi i novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, koji će biti dug oko 1,7 km. 

U obilasku su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Knežević, zatim direktor Koridora Srbije Zoran Babić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd