fbpx
Skip to main content
Olga Lovrić

Povodom Olginog ubistva oglasio se direktor policije: Ispričao je detalje do sada nepoznate javnosti

Foto: Srbija Danas
Otkriveno šta je sve prethodilo zločinu koji je šokirao Srbiju

Pojačane patrole uz centre za socijalni rad i kontrola porodica u kojima je vec bilo nasilja, mere su koje policija već primenjuje posle zločina koji su se dogodili ispred tih centara, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

Aktivnosti na najvišem nivou: Ministarstvo za rad unapređuje mere zaštite od nasilja u porodici!

On je objasnio da je pojačano prisustvo policije u blizini centara za socijalni rad, kako bi u slučaju incidentne situacije mogla brže da reaguje.

Takođe, načelnici su obavezani da stupe u kontakt sa direktorima centara za socijalni rad kako bi dobili informacije o budućim susretima supružnika za koje postoji saznanje da je u prethodnom priodu bilo nasilja između njih, kako bi policajci zaista bili u tom trenutku u prostorijama centara.

Vladimir Rebić
Foto: Profimedia

- Direktori će dostavljati informacije o terminima kada taj neko ko je u prethodnom periodu nasilno rešavao odnose sa svojim partnerom, obaveštavati policiju i policajci će biti prisutni u blizni. Ne mogu naravno biti prisutni u toku razgovora, ali biće u blizini kako bi mogli da reaguju - objasnio je Rebić.

Govoreći o slučaju ubistva ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, Rebić je rekao da nije bilo propusta policije.

Velika tuga na Zemunskom groblju: Sahranjena Olga Lovrić, žena koju je muž pred decom ubio kamenom (FOTO)

On je objasnio da je pokojna Olga, koju je muž ubio pre deset dana ispred Centra za socijalni rad, nakon što je on izašao iz zatvora u prvoj polovini godine, još dva puta prijavljivala incidentne situacije.

- Prvi put u aprilu je dobrovoljno pustila bivšeg muža da uđe u stan radi dogovora u vezi sa viđanjem sa decom. On je tada vikao na nju i decu i Olga je to prijavila. Policija je obavestila nadležno Tužilaštvo, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela - rekao je Rebić.

Lovrići
Lovrići
Foto: SD/ilustracija

Takođe, Olga ga je ponovo prijavila u maju, da ju je presreo vozilom i rukom joj pokazao da će je lištiti zivota ukoliko ne potpiše odgovarajuću dokumentaciju u vezi sa viđanjem dece.

- Ona je opet prijavila, policija je obavila razgovor, u kojem je on to negirao. To je dostavljeno tužilaštvu i na tome se završilo. U konkretnom slučaju policija nije imala propust - rekao je Rebić i dodao da se radi i analiza slučaja ubistva u Rakovici, te da o tome još uvek ne može da govori.

Istina zaista boli! Sinovima Lovrića priznali da mama više nije živa: Evo kako su dečaci reagovali

On je podsetio da su novim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koji se primenjuje od 1. juna novi predviđene dve privemene mere - udaljenje nasilnika iz stana i privremena mera zabrane kontaknta odnosno prilaska žrtvi.

Rebić kaže da je do sada u 881 slučaju doneta mera udaljenja iz stana, i nešto više od 1.500 mera zabrane kontakta.

Porodicu Lovrić pratila zla kob? Olga koju je muž kamenom ubio biće sahranjena pored bebe koja joj je umrla

- Time smo, na neki način, u gotovo 2.500 slučajeva sprečili dalje eskaliranje sukoba između partnera - rekao je Rebić.

Policijski službenik može odretiti hitnu meru u trajanju od 48 sati, a sud, na predlog tužilaštva da je produži za još 30 dana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd