Skip to main content
 • Read more Rampa Huana Ernangomesa Košarka

  NBA: Jokić razbio strašnog Karija i Durenta, Bjelica majstor i za Vestbruka (VIDEO)

 • Read more ubica Svet

  TAJNA ZAKOPANOG SEFA: Ubica sa Krima pre masakra spalio stvari i otišao na tajnu lokaciju

 • Read more crkva Društvo

  Danas slavimo Svetog Stefana Slepog: Imate dobar razlog da se POMOLITE

 • Read more Džamal Kašogi Svet

  Rijad NEGIRA I DALJE: Kašogija ubila GRUPA ODMETNIKA, sve je OGROMNA GREŠKA

 • Read more vojnici Svet

  MISTERIOZNE SMRTI: Britanski vojnici koji su služili u BiH preminuli u roku od sedmice

 • Read more beba gavrilo Društvo

  Dečak ostavljen ispred crkve u Čajetini dobio ime GAVRILO, potraga za roditeljima i dalje traje (VIDEO)

 • Read more Crkva Društvo

  Srbi, ovo je najmoćnija PRAVOSLAVNA MOLITVA: Svi vernici moraju da je znaju, ona je SRŽ hrišćanstva

Saša Paunović

PARAĆINSKA POSLA! Ovako ljudi oko Saše Paunovića sami upadaju u svoje laži

Foto: Media Centar
Goranko Tačić, član opštinskog veća opštine Paraćin i predsedavajući Osnivačke skupštine Udruženja građana “Srcem za naš grad“ i predsednik istog Udruženja Ivan Aranđelović glavni su akteri nove paraćinske afere

Naime, Udruženje građana “Srcem za naš grad“ konkurisalo je dva puta za isti konkurs za lizing radnika Opštine Paraćin odnosno za nabavku usluga socijalne zaštite – pomoć u kući, a većnik Opštine Paraćin Goranko Tačić u obe dokumentacije koje su dostavljene Opštini Paraćin potpisan je kao presedavajući Osnivačke skupštine Udruženja građana “Srcem za naš grad“. Goranko Tačić, koji je u isto vreme član veća u Opštini Paraćin, našao se u sukobu interesa jer je Udruženje građana “Srcem za naš grad“ gde je on potpisan kao presedavajući Osnivačke skupštine Udruženja građana “Srcem za naš grad“, poslalo prijavu na ovaj opštinski konkurs.

Goranko Tačić
Goranko Tačić
Foto: SD/ilustracija

Međutim, zbog brojnih afera, vezanih za Opštinu araćin i njene funkcionere, o kojima su mediji pisali poslednjih meseci, kako ne bi bili uhvaćeni u novoj aferi Opština Paraćin dva puta obara konkurs iako sve navodi da je na ovom konkursu trebalo da pobedi Udruženje građana "Srcem za naš grad".

U laži su kratke noge

 Kada smo povodom istraživanja ove afere kontaktirali Goranka Tačića i Ivana Aranđelovića oni su na sve načine pokušali da dokažu da Tačić više nije presedavajući Osnivačke skupštine Udruženja građana “Srcem za naš grad“, ali su se upetljali u sopstvenu neistinu. Izjavom da je podneo ostavku na mesta predsedavajućeg Goranko Tačić uputio na Aranđelovića kako bi nam ovaj prosledio podatke o ostavci.

Tako je i bilo, Aranđelović nam je mejlom poslao ostavku Tačića. Međutim, kada smo pregledali sva dokumenta i uporedili datume, shvatili smo da nešto ne štima – Goranko Tačić podneo je ostavku na mesto presedavajućeg Osnivačke skupštine Udruženja građana “Srcem za naš grad“ pre nego što je to Udruženje osnovano.

Dokument na kome se vidi datum kada je Tačić navodno poslao ostavku
Dokument na kome se vidi datum kada je Tačić navodno poslao ostavku
Foto: Srcem za naš grad

Takođe, upoređivanjem dokumenata, uvideli smo i to da na dokumentu koji nam je poslao Aranđelović, postoji pečat Udruženja koje je u periodu kada Goranko Tačić navodno podnosi ostavku ne postoji. Na dokumentu na slici ispod vidi se da je rešenje APR o osnivanju Udruženja građana "Srcem za naš grad", doneto 10.10. 2017. godine. Pečat možete dobiti tek kada dobijete rešenje APR o osnivanju. Na dokumentu na prethodnoj slici stoji datum 29.09.2017. i stoji pečat Udruženja građana "Srcem za naš grad". Na osnovu ovoga može se zaključiti da je pečat krivotvoren ili je dokument falsifikat.

Na dokumentu se vidi rešenje o osnivanju Udruženja
Na dokumentu se vidi rešenje o osnivanju Udruženja
Foto: Printscreen/APR

Na ovaj način su Aranđelović i Tačić pokazali da je u pitanju privredni prestup falsifikovanja pečata, ili je u pitanju lažna ostavka koja je antidatirana i samim tim i dokaz da je ovo još jedan predmet za istragu nadležnih organa.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd